Τάκης Θεοδωρικάκος

Sharing is caring!

Τάκης Θεοδωρικάκος κουμπάρος του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα

Στη ΔΙΣ ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος (Βίντεο) - Ορθοδοξία News  Agency

Εν αρχή ην ο πολύπλαγκτος σούπερ σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη, ο νυν υπουργός Εσωτερικών Τάκης (Παναγιώτης) Θεοδωρικάκος. Διετέλεσε Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ (1990-91) μετά την καθαίρεση-διαγραφή- αποχώρηση από το εν λόγω πόστο του μακαρίτη ΝΑΡίτη Γιώργου Γράψα.

Όντας Γραμματέας της ΚΝΕ, ο Τ. Θεοδωρικάκος είχε εκλεγεί και στην ΚΕ του ΚΚΕ (Φεβρουάριος 1991, στο 13ο Συνέδριο της μεγάλης διάσπασης του Κόμματος), όπου παρέμεινε για λίγους μήνες μέχρι την αποχώρηση/ εξοβελισμό από το «Σπίτι του Λαού» στον Περισσό των λεγόμενων «ανανεωτικών» τον Ιούλιο 1991.

Κάνοντας μια στάση στον τότε ενιαίο Συνασπισμό, εν συνεχεία μπήκε σε ΠΑΣΟΚική ρότα. Το 1994 κατέβηκε στις νομαρχιακές εκλογές με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά Χρήστο Φωτίου, όπου και εξελέγη και έγινε αντινομάρχης. Από τα τέλη της δεκαετίας 1990 «προσκολλήθηκε» στον Κώστα Λαλιώτη και διετέλεσε σύμβουλός του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ όταν ο Λαλιώτης έγινε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ το 2001 έκανε τον Τ. Θεοδωρικάκο υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη. Ακολούθως, κινήθηκε στις ράγες του λεγόμενου Σημιτικού εκσυγχρονισμού, ενώ για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος στην εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO την οποία έστησε με τον κουμπάρο του επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. Ως ειδήμων των γκάλοπ, ο Τ. Θεοδωρικάκος πιάνει… τραπέζι στο (τότε) «MEGA» και ειδικότερα στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη «Ανατροπή», σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις και παρουσιάζοντας δημοσκοπήσεις της εταιρείας του. Ωστόσο, οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου, που εκείνη την εποχή βρισκόταν προ των κυβερνητικών πυλών, δεν ευοδώθηκαν.

Ετσι, ο Τ. Θεοδωρικάκος συνεχίζει να ασχολείται με την GPO περιμένοντας την ευκαιρία για να επανέλθει στα δρώμενα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Και αυτό συμβαίνει από τον Οκτώβριο 2015, όταν ορίστηκε Σύμβουλος Στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της μακράς εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου στη ΝΔ, που έφερε τον δεύτερο στην αρχηγία του κόμματος της Δεξιάς (Ιανουάριος 2016). Από τον Οκτώβριο του 2016 ορίζεται Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, έως τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουλίου 2019. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ και στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση της νεοδεξιάς του Κυρ. Μητσοτάκη.

Δικαιολογώντας τη στράτευσή του στο πλευρό του Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε ότι τον ξεχώρισε από τους άλλους πολιτικούς, τον είδε ως άλλη πρόταση για την Ελλάδα και τον έπεισε πως έχει όραμα και σχέδιο για τη χώρα και πιστεύει στην αξιοκρατία (σσ: των ημετέρων) και στην αριστεία (σσ: εδώ γελάνε…).

«Από διαφορετικές αφετηρίες συναντηθήκαμε σε έναν χώρο δημιουργικών ιδεών. Ο Κυριάκος υπερβαίνει τα όρια της ΝΔ γιατί απευθύνεται στους ανθρώπους του μέτρου, της λογικής, στους ανθρώπους που θέλουν να πάνε μπροστά τη χώρα». Τάδε έφη Τάκης Θεοδωρικάκος, αλλά φημολογείται ότι προτού γίνει… δεξί χέρι του Κυριάκου και ενταχθεί στη ΝΔ επιχείρησε… τρώγοντας πόρτα να «πουλήσει» την επικοινωνιακή-πολιτική τεχνογνωσία του στον ΣΥΡΙΖΑ.

s

n