Το μήνυμα του κ. Θέμελη Γιατί δεν θα παραστώ

Sharing is caring!

Ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης δηλώνει ότι δεν θα παραστεί στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για την ανάδειξη των αρχαίων στην πλατεία Υπαπαντής.

Το μήνυμα του κ. Θέμελη

προς το ΔΣ Καλαμάτας και τους Καλαματιανούς

Η επιστολή του κ. Θέμελη: “Ευχαριστώ θερμά τον αγαπητό δήμαρχο Καλαμάτας για την ευγενική πρόσκλησή του να παραστώ σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας τη Δευτέρα το βράδυ, προκειμένου να εκφράσω την άποψή μου για τα αρχαία στην πλατεία της Υπαπαντής. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να είμαι παρών, γιατί αποφεύγω να οδηγώ τη νύχτα σε επικίνδυνους ανεπαρκώς φωτισμένους δρόμους που οδηγούν στην κατοικία μου στο χωριό Μαυρομμάτι Ιθώμης (νυν Αρχαία Μεσσήνη). Άλλωστε έχω εκφράσει δημοσία την άποψή μου για την αναγκαιότητα ανασκαφικής έρευνας στην εν λόγω πλατεία, για την αποκάλυψη των αρχαιοτήτων, τη συστηματική ανασκαφή και την ανάδειξή τους σε περίπτωση που εφαρμοστεί η μελέτη αναμόρφωσης της πλατείας.

Την ανασκαφή θα διενεργήσει η αρμόδια κρατική υπηρεσία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με τα στελέχη της. Από την πλευρά μου μόνο συμβουλές δύναμαι να παράσχω εφόσον μου ζητηθούν.

Υπογραμμίζω επ’ ευκαιρία και το εξής: Εφόσον συγκαλείται σύσκεψη για το θέμα των αρχαίων της Υπαπαντής, γιατί σπεύδετε να αναθέσετε γεωφυσική, όπως την αποκαλείτε, διασκόπηση στην πλατεία, σε Τμήμα Μεταλλειολόγων(του ΕΜΠ), χωρίς να εξηγήσετε την αναγκαιότητα, τη σκοπιμότητα της έρευνας αυτής και χωρίς να πάρετε προηγουμένως τη γνώμη όλων των αρχαιολόγων που καλείτε στη σύσκεψη;”.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...