Τοποθέτηση Μπεχράκη στη διαλογική συζητηση για το 5G στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Sharing is caring!

Δίνω την τοποθέτηση μου στην διαλογική συζήτηση για το 5G στο δημοτικό συμβούλιο . Η τοποθέτηση είναι τρίλεπτη προφορική ομιλία και γίνεται μετά τις τοποθετήσεις αρκετών μελών του Δ.Σ. και προφανώς λόγω του περιορισμού αυτού δεν μπορείς να τοποθετήσεις εκτεταμένα το θέμα. Οι συμβάσεις είναι δύο που καθορίζουν τη συζήτηση . Δεν υπάρχει τριμερής συνεργασία κυβέρνησης δήμου Wind . Αλλά δύο συμφωνίες της τότε Κυβέρνησης – Δήμου και Δήμου – Wind.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ:

Μάλιστα. Κατανοητό, κ. Αγγελή. 

Ο κ. Μπεχράκης έχει το λόγο. 

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: 

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι: πρέπει να είμαστε τεχνόφοβοι ή τεχνόφιλοι -τεχνοφρικιά;

Κανένα από τα δύο δεν πρέπει να μας εκφράζει. Είμαστε ένα πολιτικό σώμα, βουλευόμενο και προφανώς δεν μπορούμε να πάμε σε μια κατεύθυνση, όπως επισήμαναν πολλοί συνάδελφοι, εμείς δεν μπορούμε να σηκώσουμε στην πλάτη μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση Καλαμάτας -εννοώ- ένα τόσο μεγάλο θέμα και να το διερευνήσουμε εξαντλητικά . Όσους ειδικούς και να φέρουμε εδώ πέρα δεν θα το πετύχουμε , δεν είμαστε αρμόδιοι, δεν μπορούμε, δεν θα έχουμε την επάρκεια, δεν θα είναι δυνατόν ποτέ να είναι άρτιο το αποτέλεσμα.

Άρα λοιπόν, πρέπει να είμαστε σαφείς στα ερωτήματα. Δεύτερη ερώτηση.Υπάρχει όριο ασφαλείας; Υπάρχει όριο επικινδυνότητας; Εάν δεν ήταν επικίνδυνο, δεν θα υπήρχε όριο επικινδυνότητας. Γι’ αυτό και τα μετράμε, γι’ αυτό και κάνουμε μετρήσεις και λέμε υπάρχουνε όρια. Οι ειδικοί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο της πληροφορικής. Είναι η ιατρική που ασχολείται με τη βιολογία. Μιλάνε ορισμένοι επιστήμονες, μεταφορικά και παραστατικά, για τις μικροαλλαγές που παθαίνουμε, ως την ¨οξείδωση¨ του γονιδιώματος, του ανθρώπινου γονιδιώματος, η οποία χρειάζεται μεγάλη διάρκεια στις μεταβολές που κάνει και η οποία μπορεί και να μην έχει ορατές επιπτώσεις σ’ αυτή τη φάση.

Εμείς πρέπει σαν Δημοτικό Συμβούλιο να βγαίνουμε στο πανελλήνιο ότι είμαστε ¨τεχνόφοβοι ¨; Εγώ λέω εάν θέλουμε να κερδίσουμε και άλλο τουρισμό και άλλη επισκεψιμότητα και άλλο κύρος, να λέμε ότι στην Καλαμάτα δεν είναι εύκολο να περάσουν και να γίνουν, αμφισβητούμενα πράγματα , εάν αυτά δεν είναι ασφαλή . Και αυτό θα έχει μεγαλύτερη αύξηση του κύρους της πόλης στο πανελλήνιο από το να γίνουμε μια από τις πόλεις οι οποίες τρέχουν από τις πρώτες να αποκτήσουν το 5G . Αντίθετα εμείς ,ως δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να λέμε , ότι μπορεί να περνάς με ασφαλέστερο τρόπο στην Καλαμάτα, μπορείς να ζήσεις με ασφαλέστερο τρόπο στην Καλαμάτα

Τέλος επισημαίνουμε τη συνεχή θεσμική μετεξέλιξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια, θέλουμε να πάρουμε και παίρνουμε σιγά-σιγά στην ευθύνη μας, φαίνεται στην παγκόσμια ιστορία της Αυτοδιοίκησης, την ασφάλεια των πολιτών , την επιδημιολογία, όλα τα πρώτα πράγματα που μπορούν να εγκατασταθούν σε μαζική κλίμακα στα αστικά κέντρα και έρχονται σιγά σιγά στα στα χέρια της Αυτοδιοίκησης. Και φυσικά τα θέματα πρόληψης που αφορούν την διατήρηση της υγείας στα αστικά κέντρα. 

Επομένως, λοιπόν, εάν θέλουμε να πρωτοπορούμε σαν Δήμος, πρέπει να αλλάξουμε οπτική . Από το ¨τεχνόφιλος¨ να πάμε στην ¨ασφάλεια των πολιτών μας¨. Και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν φημίζεται για την ασφάλεια των πολιτών. Σε πολλές μαζικές εκδηλώσεις μία εκ των οποίων θρηνήσαμε και θύματα, όπως ήταν… 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Κύριε Μπεχράκη, μην επεκτείνεστε.

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: 

Δεν επεκτείνομαι. Μιλάω για το θέμα της ασφάλειας και καλώ σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο σε κάθε μαζική εκδήλωση που καλεί τους δημότες είτε να συμμετέχουν μαζικά είτε να κάνουν πχ νυχτερινό κολύμπι, να υπάρχει πάντα ένα σχέδιο ασφάλειας. Και αν θέλουμε αυτό το μήνυμα  να το περάσουμε μαζικά στους πολίτες μας, είναι ευκαιρία να τους πούμε ότι εμείς επειδή υπάρχουν και άλλοι Δήμοι και άλλες πόλεις που αμφισβητούν εάν ακόμα είναι ώριμο αυτό το 5G, εμείς δεν το εγκρίνουμε για την πόλη μας προς το παρόν, το αναστέλλουμε για να εξετάσουμε σε βάθος τις πληροφορίες.  

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Σαφές, κ. Μπεχράκη, σαφές. 

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: 

Επομένως, λοιπόν, καλούμε όχι μόνο να το διακόψουμε αλλά και να μπούμε σε αναμονή μέχρι εγκυρότερα Ιδρύματα και μεγαλύτεροι Δήμοι παγκόσμια να πάρουν θέση πάνω σ’ αυτό.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...