Σκοταδιστές και πεφωτισμένοι

Sharing is caring!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ιστορικές μέρες και πρωτόγνωρες αντιπαραθέσεις βιώνουμε όλοι μας, με την ευκαιρία της εφαρμογής του πειραματικού – πιλοτικού προγράμματος 5G, στο δήμο Καλαμάτας. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε τελικά ποιοί είμαστε, γιατί ασχολούμαστε με τα ζητήματα τις καθημερινότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση, για ποιους κοπιάζουμε, ποια συμφέροντα ίσως εξυπηρετούμε, ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο, και ποιοι τελικά είναι οι σκοταδιστές και ποιοί οι μορφωμένοι πεφωτισμένοι -Illuminati- σύμφωνα με σχόλια του τύπου αλλά και του ίδιου του δημάρχου της πόλης μας.  

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλα είναι επωφελή και ακίνδυνα πριν τελειώσουν οι σχετικές έρευνες και ημερίδες πληροφόρησης.  Είναι λοιπόν δυνατόν, όσοι από μας ζούνε στο σκοτάδι να το γνωρίζουν.  Και πως το έμαθε ο δήμαρχος σε μία νύχτα και με ποια στοιχεία, αμφιλεγόμενοι αρθρογράφοι και προπαγανδιστές πού πληρώνονται από διαφημίσεις, συνηγορούν υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης χωρίς μερικές φορές να έχουν ειδικές γνώσεις η να επικαλούνται τέτοιες, αλλά απλά ένα  απολυτήριο όπως οι πιο πολλοί από εμάς. Εδώ ολόκληρος δήμαρχος πρότεινε την μη ανανέωση της σύμβασης για τους ίδιους σχεδόν σοβαρούς λόγους και ψήφισε την πρόταση του, που είναι δεσμευτική για το σώμα και ταυτόσημη με την διακοπή τής σύμβασης που πρότεινε η Νέα πλειοψηφία του ΔΣ.

Οι θέσεις των δημοτικών συμβούλων είναι πάνω από όλα θεσμικές, τεχνοκρατικές και με κοινωνικές ευαισθησίες σε τέτοια ζητήματα, υψηλής ευθύνης για τους δημότες. Έτσι έπραξαν και οι σύμβουλοι που στηρίζουν το δήμαρχο. Χωρίς ενδοιασμούς και ενστάσεις ψήφισαν την πρόταση του.  Αν είχαν άλλη άποψη, θα την υιοθετούσαν και δεν θα ψήφιζαν, την αναστολή της σύμβαση με τη λήξη της τον Δεκέμβρη. Γιατί αυτά τα καμώματα τώρα για σκοταδισμό και τεχνοφοβια. Ξέχασαν τι ψήφισαν προχθές.  Ξέχασαν τι ψήφισαν όταν συμμετείχαν στην δημοτική αρχή Νίκα.  Δημιουργούν πολλά ερωτηματικά με τη στάση τους στους δημότες.Πάντως για να πάμε και στην ουσία, προκαλεί εντύπωση που το όχημα των μετρήσεων δόθηκε από το Δημόκριτο στο δήμο χωρίς προσωπικό και GPS  με πρόγραμμα παρακολούθησης.  Αν ο δήμος Καλαμάτας είχε την καταλληλότητα να κάνει μετρήσεις επιστημονικές και έρευνες θα το γνωρίζαμε όλοι και πολύ περισσότερο ο δήμαρχος. 

Οι μετρήσεις γίνονται από πιστοποιημένα όργανα και πιστοποιημένους επιστήμονες. Μέχρι σήμερα κανένας επιστήμονας η επιστημονικός φορέας δεν έχει βάλει την υπογραφή του η το όνομα του, σε γνωμοδοτήσεις η μετρήσεις που αφορούν την καλή εκτέλεση της σύμβασης και του πειράματος 5G Καλαμάτας.    Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος πολίτης ” γιατί χρειάζονται οι μετρήσεις αφού η τεχνολογία θα εφαρμοστεί ότι και να γίνει και είναι για καλό σκοπό και αν κάτι πάει στραβά θα το μάθουμε όχι τελευταίοι αλλά πρώτοι”.  “Υπάρχει εμπιστοσύνη και έχει δοκιμαστεί και αλλού χωρίς κανένα πρόβλημα, το επιβεβαιώνουν δεκάδες μέσα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι, τι χρειάζεται το πιλοτικό πρόγραμμα”.

Σε κάθε περίπτωση πέρα από τα θετικά, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, αυτοί που θα πάρουν την τεχνολογία σε ώριμο στάδιο, θα είναι και οι περισσότερο ωφελημένοι από κάθε άποψη. Και αυτό επιδιώκουμε. Σύγχρονη τεχνολογία στον κατάλληλο χρόνο, με τις καλύτερες προϋποθέσεις και προδιαγραφές στην υπηρεσία του πολίτη και όχι τον πολίτη στην υπηρεσία του καταναλωτισμού και της τεχνολογίας, της υποτέλειας, του ελέγχου, της χειραγώγησης και του χλευασμού των μέσων πληροφόρησης και του Δημάρχου.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...