απώλεια της αριστερας ο ξαφνικός θάνατος του Μεσσήνιου Νίκου Μηλιώνη

Sharing is caring!

Το diktuo για την απώλεια της αριστεράς από το ξαφνικό θάνατο του Μεσσήνιου Νίκου Μηλιώνη

Η είδηση ότι ο Νίκος Μηλιώνης εξέπνευσε σε ηλικία 67 ετών από καρδιακή ανακοπή στο νοσοκομείο του Μπακού στο Αζερμπαϊντζάν (τα τελευταία χρονιά συμμετείχε σε μεγάλα έργα στην Ευρώπη όπως πρόσφατα στο Μπακού) έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία και βύθισε στο πένθος, τον μονάκριβο γιο του, Βασίλη, αλλά και την οικογένειά του. O Νίκος Μηλιώνης, ήταν ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής, σύμβουλος και αξιολογητής έργων και προγραμμάτων, με διεθνή εμπειρία. Ήταν μέλος της αντιπροσωπείας ΤΕΕ Τμ. Δυτ. Ελλάδος και δραστηριοποιείτο στο χώρο της Αριστεράς από το 1974.

Εκπόνησε πολλές συγκοινωνιακές μελέτες για την Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ είχε κάνει επιστημονικές παρεμβάσεις και εργασίες και για το τρένο στην Πάτρα.

O Νίκος Μηλιώνης ήταν εξαιρετικός επιστήμονας ενώ αποτέλεσε ξεχωριστή παρουσία στα χρόνια της μεταπολίτευσης στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως ως φοιτητής – συνδικαλιστής εκπροσωπούσε την παράταξη του Δημοκρατικού Αγώνα. Ήταν οργανωμένος στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεράιος και διετέλεσε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού.

Βοηθούσε όποια συλλογικότητα του το ζητούσε πάνω στο αντικείμενό του

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 

Ο Νίκος Μηλιώνης, διακεκριμένος πολίτης της Πάτρας, υπήρξε εξέχουσα φυσιογνωμία στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, αναφέρει το συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την πρόωρη απώλεια του Νίκου Μηλιώνη.  Ο Νίκος Μηλιώνης, διακεκριμένος πολίτης της Πάτρας, υπήρξε εξέχουσα φυσιογνωμία στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ποιος ήταν ο Νίκος Μηλιώνης

O Νίκος Μηλιώνης ήταν εξαιρετικός επιστήμονας ενώ αποτέλεσε ξεχωριστή παρουσία στα χρόνια της μεταπολίτευσης στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως ως φοιτητής – συνδικαλιστής εκπροσωπούσε την παράταξη του Δημοκρατικού Αγώνα. Ήταν οργανωμένος στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεράιος και διετέλεσε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού. Εκπόνησε πολλές συγκοινωνιακές μελέτες για την Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ είχε κάνει επιστημονικές παρεμβάσεις και εργασίες και για το τρένο στην Πάτρα.

Ξαφνική απώλεια

O Νίκος Μηλιώνης κατέληξε από καρδιολογικό πρόβλημα, στην πόλη Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, όπου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια. Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός και αναπάντεχος. Εισήχθη μόλις χθες με ενόχληση στον θώρακα στο νοσοκομείο, οπότε και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αιματολογικής φύσης πρόβλημα, το οποίο ωστόσο έδειχνε να εξελίσσεται ομαλά. Θα γίνει νεκροψία από τα οποία θα προκύψουν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Θα ακολουθήσει η διακομιδή της σορού του στην Πάτρα

https://www.diktuo.org/wp/tag/%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1/

https://www.diktuo.org/wp/tag/%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...