Τα πρώτα ατοπήματα της δημοτικής αρχής

Sharing is caring!

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 18:37

Ο δρόμος που ακολουθεί ο δήμαρχος δεν οδηγεί σε όφελος για το Δήμο, ανησυχεί και ο Β.Τζαμουράνης

Σε ανακοίνωση του Βασίλη Τζαμουράνη, επικεφαλής του συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος”, με τίτλο “Τα πρώτα ατοπήματα της δημοτικής αρχής”, σημειώνονται τα εξής:

“Ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες οι ορισμοί από τον κ.Δήμαρχο των μελών της πλειοψηφίας (όπως την όρισε η Κυβέρνηση, χάριν της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ!) στα Νομικά Πρόσωπα και στις επιτροπές του Δήμου Καλαμάτας.

Τώρα πλέον ο καθένας έχει την πλήρη εικόνα του προσωπικού που πλαισιώνει την Διοίκηση του Δήμου ώστε να αξιολογήσει και να κρίνει τις επιλογές που έγιναν.

Ο κ. Δήμαρχος, παρά τις συνεχείς δηλώσεις του για «συνεργασία» με όλες τις παρατάξεις, εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι περιορίσθηκε επιλεκτικά σ’ εκείνες τις δυνάμεις μόνο που στρατεύθηκαν μαζί του πριν την β’ Κυριακή των εκλογών και τον εξέλεξαν στο αξίωμα, και σε καμμία  άλλη.

Οι επιλογές αυτές αποτελούν θέμα συζήτησης και δυσμενών σχολίων στην τοπική κοινωνία, κυρίως για την τοποθέτηση σε καίριες θέσεις ατόμων που μέχρι χθες δεν είχαν καμμία σχέση με τα αντίστοιχα νομικά πρόσωπα και πολύ περισσότερο με τις δραστηριότητές τους.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον όμως, πέραν του γεγονότος ότι αυτές οι επιλογές στέλνουν λάθος μηνύματα στην κοινωνία, να γνωρίζουμε τόσο οι δημοτικές παρατάξεις αλλά κυρίως οι δημότες αν η συνεργασία αυτή στηρίζεται σε κάποιο πλαίσιο αρχών και στόχων ή είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων για «μοιρασιά» θέσεων -κυρίως έμμισθων- στη Διοίκηση του Δήμου (Αντιδήμαρχοι) και στα Νομικά του Πρόσωπα(Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι). Γιατί αυτό συζητιέται ευρύτερα στην πόλη, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την αποχώρηση από την Διοίκηση, της Δημ. Παράταξης «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» που από την αρχή στήριζε τον Δήμαρχο, αναγκάζοντας σε παραίτηση τον Αντιδήμαρχο της που μόλις πριν λίγες μέρες είχε ορισθεί, ο οποίος εν τέλει διαφωνώντας με την παράταξή του κατέληξε να ανεξαρτοποιηθεί.

Αποκορύφωμα όμως αποτελούν η τοποθέτηση στη Δημοτική Επιτροπή Α’ βάθμιας Παιδείας του πρώην βουλευτή της Χ.Α. και οι δηλώσεις του νεοδιορισμένου Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τους μετανάστες. Τέτοιες ενέργειες – που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση και με την κεντρική κυβερνητική πολιτική – προκαλούν και δοκιμάζουν τα δημοκρατικά αισθήματα της πλειονότητας των συνδημοτών μας.

Η παράταξή μας «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» παρακολουθεί με προσοχή και ανησυχία τα τεκταινόμενα και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στα παραπάνω. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τον κ. Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή ν’ αναθεωρήσουν τον σχεδιασμό τους, αποφεύγοντας παρόμοια ατοπήματα και ν’ οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και απροσχημάτιστης συνεργασίας με όλες τις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου προς όφελος της πόλης και των συνδημοτών μας, διότι τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής τους δεν είναι ευοίωνα.

Β.Τζαμουράνης

Επικεφαλής της Δ.Π. «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ»”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...