Μη ΑΝΑΛΟΓΙΚΉ ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗ με ξέπλυμα Κουκουτση στα διοικητικά συμβούλια των Δημοτικών Επιχειρήσεων – νομικών προσώπων του Δήμου Καλαμάτας

Sharing is caring!


Με παραχάραξη της εκλογικής βούλησης των δημοτών με μη αναλογική, αντιδημοκρατική εκπροσώπηση , συγκροτήθηκαν το βράδυ, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τα διοικητικά συμβούλια των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των άλλων νομικών προσώπων του Δήμου Καλαμάτας. Έντονη αντίδραση για την πολλαπλή στήριξη από το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο στο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση . 

Στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιπρόεδρος θα εκλεγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο. 

Στη Φάρις πρόεδρος θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής Παντελής Δρούγας και αντιπρόεδρος ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και απερχόμενος πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Γιάννης Δούζης. 

Στον “Διοκλή” πρόεδρος θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Σκοπετέας, από το συνδυασμό της Ελένης Αλειφέρη που συνεργάζεται με το συνδυασμό του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου. 

Στη Δημοτική Φιλαρμονική πρόεδρος θα είναι η δημοτική σύμβουλος Μαρία Μπαρούνη, επίσης από την παράταξη της Ελένης Αλειφέρη. 

Στον Αθλητικό Οργανισμό πρόεδρος θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής Τάκης Βασιλόπουλος και αντιπρόεδρος ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης. 

Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πρόεδρος θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής Κώστας Αθανασόπουλος και αντιπρόεδρος ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος. 

Στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόεδρος θα είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Πολίτης και αντιπρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Βασίλη Κοσμόπουλου, Γιάννης Χριστόπουλος. Την εξαίρεση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής ζήτησε σε παρέμβαση του ο Σταμάτης Μπεχράκης .

Στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρόεδρος θα είναι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γυφτέας και αντιπρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Βασίλη Τζαμουράνη, Παναγιώτης Χειλάς.

Στο Πνευματικό Κέντρο πρόεδρος της διοίκησης θα είναι ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας.

Στην Κεντρική Αγορά και τα Δημοτικά Σφαγεία πρόεδρος θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της Ελένης Αλειφέρη, Αναστάσιος Αγγελής. 

Θέμα έγινε για τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, τον οποίο σημειωτέον το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει την κατάργηση του.Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες αντιδρούν εντονότατα, σε έμμισθη θέση πρόεδρου προορίζεται από τον Θανάση Βασιλόπουλο, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης με εκκρεμείς υποθέσεις στην δικαιοσύνη . 

Στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου αντιπρόσωποι του Δήμου θα είναι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Βασίλη Κοσμόπουλου Γιάννης Χριστόπουλος. 

Στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας το Δήμο θα εκπροσωπούν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και η επικεφαλής της “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” Τόνια Κουζή. 

Στην Επιτροπή Εγγραφών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς θα προεδρεύει ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης και το δημοτικό συμβούλιο θα εκπροσωπεί επίσης ο Κώστας Τσαπόγας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Βασίλη Τζαμουράνη. 

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...