Θεανώ Φωτίου: Τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικός Παράπλους ΣΥΡΙΖΑ

Sharing is caring!

Δεν χρειάζεται απλώς «αντιστοίχιση» του ΣΥΡΙΖΑ με την βάση του, χρειάζεται να γίνει ξανά το κόμμα που θα βγάλει τον λαό στο προσκήνιο, την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης προωθεί ένα καθεστώς άγριας ιδιώτευσης και το «ο καθένας εναντίον του άλλου», τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Θεανώ Φωτίου Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.
Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στο στόχο να αντιμετωπιστεί το «μείζον έλλειμμα επικοινωνίας με τον λαό, όπου πρέπει να συμβάλλει το “νέο” κόμμα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ … όλον αυτόν τον καιρό συζητάμε και γίνονται πολύ σημαντικές προσπάθειες».

Επεσήμανε ότι «δεν είναι απλά το να αντιστοιχηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την βάση, είναι να γίνει πάλι το κόμμα που θα βγάλει τον λαό στο προσκήνιο … τον λαό που θυμάστε ότι βγήκε στο προσκήνιο και έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», την ώρα που «σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θέλει να ξαναβγεί ο λαός στην εξουσία, αλλά ένα καθεστώς άγριας ιδιώτευσης και ένα κλίμα “ο καθένας εναντίον του άλλου”».

Το δεύτερο σημείο είναι το πρόγραμμα, που «πρέπει να έχει δύο σκέλη: να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του λαού που πέτυχε όλα αυτά τα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να τις διευρύνει, με πρωταγωνιστή τον λαό και την κοινωνία», συνέχισε η κ. Φωτίου.

«Αυτή είναι η δύσκολη δουλειά που έχουμε μπροστά μας. Έτσι μόνο και με σαφές πρόγραμμα … και με έναν νέο τρόπο οργάνωσης, μπορούμε να επικοινωνήσουμε πια με όλη την κοινωνία, τα μηνύματά μας και τους τρόπους διεκδίκησης και πάλης», όπως τόνισε.

Στην αρχή της συνέντευξης, η ίδια αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα ενώ ήταν έργο της κυβέρνησης Τσίπρα παρουσιάστηκαν σαν πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από την άρση των capital controls που εμπόδιζε η έλλειψη μίας υπογραφής του Γ. Στουρνάρα, ως τις εξαγγελίες για τους παιδικούς σταθμούς και την προσπάθεια οικειοποίησης του ΚΕΑ.

 Πηγή: Στο Κόκκινο