Χωρίς… δρόμο για το θέατρο της Αρχαίας Θουρίας!

Sharing is caring!

0 Συγγραφέας: messinia24 στις 14/07/2019 Σχόλια

Δεν θα το πίστευα αν δεν διαπίστωνα ιδίοις όμμασι την απαράδεκτη κατάσταση, τα χάλια, του αγροτικού δρόμου και τις δυσκολίες που είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν όσοι επιχειρούν να προσεγγίσουν μέσω αυτής της μοναδικής οδού, είτε για λόγους εργασίας είτε για άλλους λόγους, τον χώρο ανασκαφής και ανάδειξης του θεάτρου της Αρχαίας Θουρίας και τους θολωτούς τάφους που βρίσκονται στην περιοχή των Ελληνικών, εντός όμως των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Αμφείας.

Πρόκειται για έναν αγροτικό δρόμο, λίγο ανατολικότερα αυτού που οδηγεί στην Ιερά Μονή Ελληνικών Παλαιοκάστρου και ο οποίος διαχωρίζει (γεωγραφικά και διοικητικά όρια) τις Τοπικές Κοινότητες Αίπειας και Αμφείας. Επιχειρώντας χθες Σάββατο (13/7/19) μια ομάδα δημοσιογράφων, μέσω αυτού του (μοναδικού) δρόμου, να φτάσουμε στην περιοχή του θεάτρου της Αρχαίας Θουρίας, προκειμένου να ξεναγηθούμε από την υπεύθυνη των ανασκαφών, αρχαιολόγο, Ξένη Αραπογιάννη, δεν πιστεύαμε αυτό που αντιμετωπίσαμε.

Η υπεύθυνη των ανασκαφών στην Αρχαία Θουρία, αρχαιολόγος Ξένη Αραπογιάννη, ξεναγεί τους δημοσιογράφους στο Θέατρο της Αρχαίας Θουρίας στα Ελληνικά της Αίπειας

Ακόμα και το καλοκαίρι, χωρίς βροχές και πλημμύρες,  με μεγάλη δυσκολία γίνεται η προσέγγιση τόσο στο χώρο του αρχαίου θεάτρου, όσο και των θολωτών τάφων που βρίσκονται στην περιοχή.

Η απαράδεκτη κατάσταση δεν είναι ότι δυσχεραίνει το έργο της των ανασκαφικών εργασιών και της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, αλλά τουλάχιστον περιφρονεί το έργο των ανθρώπων που προσπαθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Γιατί κι αν ακόμα δεν υπήρχε αυτό το αξιόλογο έργο, το οποίο όταν αναδειχθεί θα προσελκύσει τουρίστες στη Μεσσηνία και μόνο ως αγροτικός δρόμος αντιμετωπιζόταν ο συγκεκριμένος, έπρεπε να διατεθεί κάποια χρηματοδότηση (από το κονδύλι της αγροτικής οδοποιίας για να μπορούν οι αγρότες να πηγαίνουν την περίοδο της ελαιοκομιδής στα λιόφυτά τους.

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αίπειας και Αμφείας δεν γνώριζαν τίποτα; Και αν ναι τι έκαναν; Και πέρα από αυτούς, ούτε ο νυν δήμαρχος και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης γνώριζε κάτι περί αυτού; Δεν τον είχε ενοχλήσει κανείς να ρίξει λίγο γαρμπίλι, ή τσιμέντο, όπως έριχναν κάποιοι από το Δήμο Καλαμάτας προεκλογικά, ακόμα και σε αυλές; Δεν περίσσευαν κονδύλια, ήταν άλλες οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, ή αν ψάξω για πρόθεση σε αυτήν την… παράβλεψη, θα βρω τιμωρητική λογική;

Κι απ’ ότι καταλάβαμε, δεν ήταν μόνο ο δρόμος και τα χάλια του, αλλά κάποιοι παλεύουν εκεί αβοήθητοι…

Γ. Ξ.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...