ΘΑΝΟΣ ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ – ΛΙΟΝΤΗΡΗΣ Καλλιτέχνης, Πανεπιστημιακός και Μεσσήνιος

Sharing is caring!

Κατεβαίνει στην Αθήνα με τον Νάσο Ηλιόπουλο και την Ανοιχτή Πόλη  . Διεκδικεί επάξια τη στήριξή μας

Ο Θάνος Πολυμενέας – Λιοντήρης είναι πανεπιστημιακός , καλλιτέχνης και Μεσσήνιος .


Το παρελθόν του

Γεννήθηκε το 1981 στον Πειραιά, και μέχρι τα 18 του χρόνια έζησε στην Καλαμάτα, μετά έφυγε στο εξωτερικό για να εκπληρώσει τα όνειρα του.

Για 20 σχεδόν χρόνια μοίρασε τη ζωή του στην Ολλανδία, την Ισπανία και τη Μ. Βρετανία. Στη διαδρομή του απέκτησε δυο πανεπιστημιακά πτυχία, δυο μεταπτυχιακούς τίτλους και ένα διδακτορικό. Για την προσφορά του στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας έχει αναγνωριστεί από τη Ακαδημία Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου της οποίας είναι τακτικό μέλος από το 2011.

Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζεται ως Λέκτορας σε πανεπιστήμια της Αγγλίας (Falmouth, Brighton, Sussex). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα υπάγονται στο διεπιστημονικό πεδίο των Τεχνών (κυρίως της μουσικής), της Φιλοσοφίας, και της Τεχνολογίας.

Μιλάει 4 γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ολλανδικά).

Το παρόν του

Μετά από την σχεδόν 20χρονη διαδρομή του στο εξωτερικό, πριν από μερικούς μήνες αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά του στην Αγγλία και να επιστρέψει στην Ελλάδα μαζί με την Ιταλίδα σύντροφο του και το 20 μηνών παιδί τους (το οποίο είναι εξ ίσου Βρετανός, Ιταλός και Έλληνας). Ήρθε χωρίς μόνιμη δουλειά ή επαγγελματικές προτάσεις. Θεώρησε όμως ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψει και να προσφέρει στον τόπο του. Ζει στην Αθήνα, στα Εξάρχεια και πλέον επαγγελματικά συνεργάζεται με διάφορους Καλλιτεχνικούς και Εκπαιδευτικούς φορείς (Εθνικό Θέατρο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο κ.α.).

Η Κοινωνική Δράση

Η σχέση του με το συνδικαλισμό ξεκινάει από τη δεκαετία του ’90 λαμβάνοντας μέρος στις μαθητικές κινητοποιήσεις της γενιάς του σαν μέλος της νεολαίας Συνασπισμού.

Από το 2011 είναι ενεργό μέλος του συνδικαλιστικού σώματος των Βρετανών ακαδημαϊκών (UCU).

Είναι ενεργός “σύμμαχος” (straight ally) της LGBTQI+ κοινότητας.

https://left.gr/news/anoihti-poli-paroysiasi-programmatos-kai-ypopsifion-symvoylon-ti-deytera-65

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...