Νέα ώθηση στην υποψηφιότητα Μάκαρη με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Sharing is caring!

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ συμβούλων, εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στελεχών, επιλογές, επιστροφές, δεξιές και αριστερές στροφές και…  ανοίγματα, μαζί με άλλα, ακόμη πιο πολλά, για να φτάσουμε στο παρά… λίγο της Κυριακής των εκλογών και να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα, στην αυτοδιοικητική του … αφετηρία! Έτσι ανακοίνωσε εκ νέου, τη στήριξή του στο πρόσωπο του Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος κατέρχεται και πάλι ως ανεξάρτητος στις κάλπες για τη διεκδίκηση του Δήμου.

Ρεπορτάζ Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Μετά την αποχώρηση από το συνδυασμό 6 δημοτικών συμβούλων του, οι δύο από τους οποίους ήδη γύρισαν στον Μανώλη Μάκαρη, όλα έδειχναν πως το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν οριστικό, να όμως που στη ζωή και την πολιτική, ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ! Ο ΣΥΡΙΖΑ, περιστράφηκε γύρω από τον εαυτό του και αφού για πολλούς λόγους και ύστερα από καθυστερήσεις δεν προχώρησε, γύρισε 360 μοίρες και το βράδυ του Σαββάτου, σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Νομαρχιακής του Επιτροπής, αποφάσισε να δώσει στη στήριξή του στον κ. Μάκαρη,  ο οποίος μέχρι πρότινος, έμοιαζε τουλάχιστον εκτός των πλάνων του!  Έτσι η στήριξη του κυβερνώντος κόμματος δίνει νέα ώθηση και δυναμική στον ανεξάρτητο συνδυασμό του Μ. Μάκαρη και δικαιώνει τις επιλογές του, καθιστώντας τον έτσι γερό παίκτη στο ιδιότυπο μπραντεφέρ με τις πολλές υποψηφιότητες στο Δήμο Καλαμάτας!


ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

Τα ερωτήματα πολλά! Τι προξένησε τη διάσταση και τι την επανασύνδεση; Δεν έχει στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ που ο ίδιος αποχώρησε από τη «συζυγική στέγη» με τον γιατρό; Γιατί έφυγαν οι 6; Γιατί γύρισαν οι 2; Τι θα κάνουν οι 4; Γιατί «ναυάγησε» η περίπτωση Πατσαρίνου που ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του κόμματος εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του; Τι απέτρεψε το κόμμα να στηρίξει τον προερχόμενο από τους κόλπους του, Βασίλη Κοσμόπουλο; Και επίσης: Πληρούνται οι προϋποθέσεις που έθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μια μέρα πριν την ανακοίνωση στήριξης, από την Καλαμάτα, αποδίδοντας πολιτικά χαρακτηριστικά και στις δημοτικές εκλογές. «Στις τοπικές και περιφερειακές Αρχές πρέπει να γίνουν επιλογές με προοδευτικό πρόσημο, επιλογές που θα φέρουν στο τιμόνι του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, δυνάμεις οι οποίες είναι έτοιμες να συμβάλουν στην πορεία της δίκαιης ανάπτυξης», δήλωσε ο Νίκος Παππάς με το κόμμα σε επίπεδο νομού μια μέρα μετά να ανακοινώνει τον προερχόμενο από τον κεντροδεξιό χώρο –αυτόν που κατηγορούν όπου σταθούν και όπου βρεθούν οι ΣΥΡΙΖΑιοι-  Μανώλη Μάκαρη! Τον Μανώλη Μάκαρη που ήταν στο συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου, στενός συνεργάτης του οποίου ήταν ο Παναγιώτης Νίκας, στον οποίο στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, κάνει σκληρή κριτική ανακοινώνοντας τον… τελικά, εκλεκτό του, εν μέσω αρκετής μελάνης με την οποία περιγράφει την γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ… ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος προς τους πολίτες θεσμός όσον αφορά την καθημερινότητά τους. Σήμερα, που η χώρα μας βγήκε από τον καταναγκασμό των μνημονίων, και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική, μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για εκδημοκρατισμό της Τ.Α. με ουσιαστικές συμμετοχικές διαδικασίες, για επίλυση των προβλημάτων στη βάση της συναίνεσης, της σύγκλισης των απόψεων και τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις μεταξύ παρατάξεων και προσώπων. Μια νέα δημοτική αρχή με ισχυρή βούληση και όραμα για την πόλη, μπορεί να δώσει πολύτιμες διεξόδους:

  • Να προτάξει ασπίδα κοινωνικής προστασίας δίνοντας την αναγκαία προτεραιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής σε κάθε γειτονιά και χωριό του Δήμου μας.
  • Να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία από τον κίνδυνο του φασισμού που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι.

Ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί και πρέπει να δει τα συσσωρευμένα προβλήματα, που αφήνει πίσω της η διακυβέρνηση και το σύστημα Νίκα, ώστε να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις. Με σαφή πεποίθηση ότι οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν μια βαθιά πολιτική διαδικασία, η κοινή Γενική Συνέλευση των Οργανώσεων Καλαμάτας, Θουρίας και Αρφαρών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό μας, επανεπιβεβαιώνει την στήριξη του κόμματος στο συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», με υποψήφιο δήμαρχο τον ιατρό Μανώλη Μάκαρη. Είμαστε βέβαιοι πως πρόκειται για μια πρόταση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα, ικανή να πετύχει τη νικηφόρα ανατροπή στα αυτοδιοικητικά δεδομένα του Δήμου Καλαμάτας», καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα συμπεράσματα δικά σας και επιτατική την ανάγκη για όσα θα συμβούν τελικά, αν συνυπολογιστεί η ανακοίνωση και του Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος επίσης έλκει την καταγωγή του από τον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...