Μπεχράκης: Εκ βαθέων , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και οι ψηφοφοροι του ΣΥΡΙΖΑ στην καλαματα

Sharing is caring!


Γενικά υπάρχει μια θετική ενέργεια, που εκλύεται μόνιμα από τον “πολιτικό αντιδραστήρα”, που μας κινητοποιεί συνεχώς και είναι η σημασία που έχει για μας η αυτοδιοίκηση, για την πολιτική χειραφέτηση της κοινωνίας, την συνειδητοποίηση των πολιτών στην εκμάθηση της αυτοκυβέρνησής τους και της ισαξίας της αυτοδιοίκησης με την κεντρική πολιτική σκηνή


Η προσπάθεια από ορισμένους παράγοντες του Μεσσηνιακού κατεστημένου να διαλυθεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα η αυτοδιοικητική δυναμική που εκφράζει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στην Καλαμάτα, ήταν εμφανής και στο παρελθόν. Τώρα έχει γίνει ακόμα πιο έντονη και συστηματική κυρίως γιατί δεν είναι εύκολα πλέον τόσο διαχειρίσιμος όλος αυτός ο χώρος , όσο στο παρελθόν, λόγω του μεγάλου ειδικού βάρους που διαθέτει.

Οι δυσκολίες που υπάρχουν στη χειραγώγηση του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ ανακύπτουν επίσης και λόγω της συνεπούς αυτοδιοικητικής λογικής και όχι μιας στενής κομματικής γραμμής που ακολούθησαν οι αιρετοί του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης .Γραμμή η οποία όχι μόνο δεν κομματικοποίησε την αυτοδιοίκηση, αλλά αντίθετα προσπάθησε να ενώσει τους πολίτες στη βάση των προβλημάτων και προτάσεων και η οποία έχει βρει κοινωνικό και αυτοδιοικητικό έδαφος.

Οι συνεργαζόμενοι αυτοδιοικητικοί του χώρου ΣΥΡΙΖΑ και φίλοι έξω από αυτόν όλα αυτά τα χρόνια του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν να διαφοροποιηθούν, όταν έκριναν ότι τα τοπικά αιτήματα χρειάζονται άλλες λύσεις από τις προωθούμενες ή δεν δίστασαν να ενισχύσουν την κινητοποίηση των πολιτών για αυτές.

Οι αυτοδιοικητικοί και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια για τα απορρίμματα και την οικολογική λύση,την προστασία του περιβάλλοντος, για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών,για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας,τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας αδιαφορώντας με ποιο κόμμα είναι ο Δήμαρχος. Στήριξαν τις προσπάθειες να αναδειχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα .

Ακολουθήσαμε τεκμηριωμένη κριτική χωρίς προσωπικές εντάσεις. Οι αυτοδιοικητικοί και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια και ενίσχυσαν κάθε κίνηση των πολιτών για τα δικαιώματα τους , προσπάθησαν και προσπαθούν να αναδείξουν τη σημασία να λειτουργούν τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης. Αναγνωρίζουν πάντα το θετικό ρόλο των άλλων μειοψηφιών και των αιρετών στις δράσεις των άλλων συνδυασμών. Γενικά υπάρχει μια θετική ενέργεια που εκλύεται μόνιμα από τον “πολιτικό αντιδραστήρα” που μας κινητοποιεί συνεχώς και είναι η σημασία της αυτοδιοίκησης για μας, για την πολιτική χειραφέτηση της κοινωνίας , την συνειδητοποίηση των πολιτών στην εκμάθηση της αυτοκυβέρνησής τους και της ισαξίας της αυτοδιοίκησης με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Οι ανεπτυγμένες και εμπεδωμένες συνεργασίες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο με όσους κινούνται χωρίς ιδιοτελή κίνητρα και εξαρτήσεις από συμφέροντα , κοσμούν και τιμούν τον χώρο μας.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους των κατεστημένων κύκλων όμως δεν έχουν αποκλειστικά χαρακτηριστικά πολιτικής χροιάς. Εμφανίζουν σε ορισμένες πρακτικές τους, χαρακτηριστικά πολιτικοοικονομικού τοπικού καρτέλ ,που αποσκοπεί να παρέμβει όσο το δυνατόν περισσότερο στην επικείμενη εκλογική διαδικασία, στα αυτοδιοικητικά σχήματα και κινήσεις και μάλιστα όχι μόνο σε ένα σχήμα. Οι κύριες στοχεύσεις του όσον αφορά τον χώρο της αγωνιστικής αυτοδιοίκησης επιδιώκουν τη δημιουργία αυτοδιοικητικού κενού στον κυβερνητικό χώρο . Κενό που θα αποτελέσει και το υπόβαθρο πεδίο ώστε να μεταφερθεί ο πολιτικός και κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες των διάφορων σχεδίων που εξυφαίνουν αυτοί οι κύκλοι.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...