• Χωρίς κατηγορία

Επιδεινώθηκε η κατάσταση στον Ταΰγετο

Sharing is caring!

Από τις χθεσινές (5/1/2019) βροχοπτώσεις, επιδεινώθηκε η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στις ορεινές περιοχές των χωριών του Ταϋγέτου και κυρίως της Αλαγονίας, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Π. Νίκας με το Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας Ι. Ταφύλλη, του ζήτησε να κηρυχθεί ολόκληρος ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, σήμερα παρουσίασε κατολίσθηση και καθίζηση ο δρόμος προς Αλαγονία μέσω Αγροκηπίου, χωρίς όμως να διακοπεί η κυκλοφορία. Οι δρόμοι του Ελαιοχωρίου επιβαρύνθηκαν από τις χθεσινές βροχές και η οδός από Αγία Παρασκευή προς Γιαννιτσάνικα (πρώην σκουπιδότοπος) είχε κλείσει από χώματα που έπεσαν. Στη Νέδουσα, κοντά στο Εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου, κορμοί δέντρων έφραξαν γεφύρι.

Για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων, δρομολογήθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας παρεμβάσεις μέσω της εγκατεστημένης εργολαβίας ύψους 60.000 €.

Σημειώνεται, τέλος, ότι μετά τη νέα βροχόπτωση παρουσιάσθηκαν στην Τ.Κ. Αλαγονίας, προβλήματα αστάθειας σε κολώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και ειδοποιήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Στο μεταξύ, υπήρξε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ι. Ταφύλλη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Π. Νίκας του ζήτησε να κηρυχθεί ολόκληρος ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των σοβαρών προβλημάτων από την πρόσφατη κακοκαιρία στις ορεινές περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Αρφαρών και Θουρίας, αλλά και σε πεδινές περιοχές, πέραν εκείνων της περιοχής Αλαγονίας.

Γι” αυτά τα θέματα ο Δήμαρχος θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα , όπου θα έχει συναντήσεις.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 18 Φεβρουαρίου 2019

    […] Η διάβρωση των ακτών απειλεί τη δυτική Ελλάδα Επιδεινώθηκε η κατάσταση στον Ταΰγετο Κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ στην περιοχή της Αλαγονίας Ο […]