Λήξη συναγερμού;

Sharing is caring!

Τα Χριστούγεννα, λόγω των ισχυρών αντιδράσεων των πιστών, με μπροστάρη την ΝΔ που αποτελεί θεματοφύλακα όλων των παραδόσεων (πελατειακό σύστημα, διαφθορά, συντηρητισμός, διαπλοκή, οικογενειοκρατία κ.α.), επιβίωσαν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε υποκριτικά να ακούσει τα κάλαντα την παραμονή

Ωστόσο, όπως ανέδειξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο μόνος ίσως που περνάει τη μεγάλη γιορτή πάνω από το twitter (όπως απέδειξε και η χθεσινή του επίθεση στον Δ. Παπαδημούλη), οι άθεοι κομμουνιστές ετοιμάζονται για δεύτερο γύρο:

Για να ενισχύσουμε την ανησυχία του αντιπροέδρου, ιδού και η τεμηρίωση, ιδού τι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι συριζαίοι, οι οποίοι μάλλον μοιράζονται τις ίδιες «ελαττωματικές ιδέες» (κατά Βορίδη) με τον Άγιο Βασίλη (άρα και τον Μαρξ), αν κρίνουμε τουλάχιστον από την ανάλυση του Jacobin«Ο Άγιος Βασίλης είναι εξισωτιστής και διεθνιστής, αγνοεί τα ήθη τηςελεύθερης αγοράς και τα σύνορα του έθνους – κράτους. Οι σοσιαλιστές θα πρέπει να αγκαλιάσουν τον Άγιο Βασίλη» (!).

Λίγο μετά τις 11, απέναντι από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μεγάρου Μαξίμου, απέναντι από τον πρωθυπουργό και τη σύντροφό του, πήραν τη θέση τους τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης.

Τα παιδιά, αφρικανικής καταγωγής στην συντριπτική τους πλειονότητα, ανταλλαξαν ευχές με τον πρωθυπουργό και τραγούδησαν τα κάλαντα αλλά και ένα κενυάτικο τραγούδι, το “kothbiro” με στίχους στα κενυάτικα και στα ελληνικά. Οι μικροί μαθητές πρόσφεραν στον πρωθυπουργό μία ζωγραφιά, που έγραφε «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», με τον Αλ. Τσίπρα να τους δωρίζει από ένα βιβλίο με το μυθιστόρημα της πεζογράφου Άλκης Ζέη, «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου».

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 149 παιδιά από τη Νιγηρία, την Κένυα, τις Φιλιππίνες, τη Γεωργία, την Κίνα, την Αλβανία, το Μπαγκλαντές, τις Σεϋχέλλες, την Αιθιοπία, τη Συρία, το Πακιστάν, το Ιράν.

Αφού τραγούδησαν, τα παιδιά με τον πρωθυπουργό πέρασαν στην αίθουσα συσκέψεων, όπου τα ρώτησε τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. «Δασκάλα» απάντησαν τρία κορίτσια, ενώ ενας συμμαθητής τους είπε ότι θέλει να φτιάχνει αεροπλάνα και οι δίδυμες Λακίσα και Λατίφα, ντυμένες στα κόκκινα, πληροφόρησαν τον Αλ. Τσίπρα ότι μιλούν και σουαχίλι.

Αργότερα, όταν έφτασαν τα παιδιά του 78ου Νηπιαγωγείου Αθηνών και του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, το Μέγαρο Μαξίμου μετατράπηκε σε κανονικό… νηπιαγωγείο.

Τραγούδια και φωνές πλημμύρισαν το χώρο, ενώ ήταν ιδιαίτερα… ανυπόμονα να σκίσουν το περιτύλιγμα από τα δώρα που τους χάρισε ο πρωθυπουργός, να πάρουν τα γούρια και τα γλυκά που περιέφερε από παιδί σε παιδί η Μπέττυ Μπαζιάνα.

Τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τη σύντροφό του σχεδόν μονοπώλησε η …άφιξη του Άγιου Βασίλη. Ο Αλ. Τσίπρας τους… εκμυστηρεύθηκε ότι έχει… πληροφορίες πως ο Άγιος Βασίλης θα εμφανιστεί απόψε το βράδυ και ρώτησε τι δώρα θέλουν να τους φέρει. Κάποια είπαν ότι θέλουν δύο δώρα και ο Αλ. Τσίπρας συμβούλευσε να ζητούν από ενα δώρο για να φτάσουν για όλους.

Μόλις τελείωσαν τα κάλαντα και τα τραγούδια, τα παιδιά και των δύο νηπιαγωγείων κάθισαν στα τραπέζια του Μεγάρου, όπου τα περίμεναν χαρτιά και χρωματιστοί μαρκαδόροι, έφτιαξαν ζωγραφιές και τις χάρισαν στον Αλ. Τσίπρα και την κ. Μπαζιάνα, ενώ έφτιαξαν στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη βοήθεια των δασκάλων τους, αλλά και της κ. Μπαζιάνα.

«Πιο ωραία είναι στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα», ακούστηκε να λέει ο πρωθυπουργός βλέποντας τα νήπια να έχουν πάρει τις θέσεις τους στο τραπέζι με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου, Θανάση Καρτερό να συμπληρώνει: «Αυτό είναι το Υπουργικό Συμβούλιο».

Τον πρωθυπουργό όμως τον περίμενε και μία… νεογέννητη έκπληξη, και μάλιστα από την Ιθάκη. Οταν είχε επισκεφθεί το νησί, γνώρισε το λιμενάρχη και την έγκυο, τότε, συζυγό του. Τους είχε καλέσει να έρθουν στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν γεννηθεί το παιδί και, πράγματι, σήμερα το ζευγάρι ήταν εκεί με την δύο μηνών κόρη τους. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε να την ονομάσουν Πηνελόπη, λόγω της μυθολογικής σχέσης του ονόματος με το νησί. Η γιορτινή μέρα έκλεισε με τον μάγο που διασκέδασε τα παιδιά. «Είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών», σχολίασε γελώντας ο Αλ. Τσίπρας (πηγή κειμένου: ΑΠΕ – ΜΠΕ).


s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...