• Χωρίς κατηγορία

Νοτοπούλου: Δεν είμαι Ιφιγένεια εν βορείω Ελλάδι

Sharing is caring!

Η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλουανοίγει τα χαρτιά της στην εφημερίδα «Documento» και απαντά για τις επιθέσεις που δέχτηκε, το πόσο θα επηρεάσει την προεκλογική μάχη η συμφωνία των Πρεσπών και περιγράφει το όραμά της για την πόλη.

«Δεν περίμενα να μου προσάπτουν την ηλικία μου ως μειονέκτημα. Ξέρω την πόλη μου, ξέρω τα προβλήματα της περιοχής μου, έχω σχέδιο. Αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους μου εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός τη διεύθυνση του γραφείου του και εκ του αποτελέσματος κρίθηκα για να αναλάβω το υφυπουργείο», αναφέρει.

Σχετικά με το κλίμα στην Θεσσαλονίκη που «μοιάζει πολωμένο λόγω του ονοματολογικού» απαντά ότι «η πολιτική πόλωση με όχημα το ονοματολογικό είναι το έσχατο καταφύγιο της αντιπολίτευσης.Προσπαθεί να την εξαπλώσει σε όλη τη χώρα για να βλάψει την κυβέρνηση μην έχοντας άλλο τρόπο. Αλλά έχει αποτύχει. Σέβομαι απόλυτα την αγωνία των συμπολιτών μου σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, γι’ αυτό και τους καλώ σε κάθε ευκαιρία να το συζητήσουμε. Αλλά θα δώσουμε μάχη να γίνει κατανοητό ότι η πόλη δεν πρέπει να υποκύψει σε φαντασιακές πολώσεις».

Στην ερώτηση αν ως υποψήφια της κυβερνητικής παράταξης κινδυνεύει να γίνει θυσία στον βωμό της συμφωνίας των Πρεσπών απαντά:

«Δεν είμαι Ιφιγένεια εν βορείω Ελλάδι! Δεν το ζω έτσι. Θα αναμετρηθώ με τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν όσους και όσες ζούμε στη Θεσσαλονίκη, δεν θα αναμετρηθώ με τα φαντάσματα».

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρει και ποιά είναι η κύρια προεκλογική της δέσμευση: Δήμος… προβλήματα… Η καθημερινότητα του πολίτη. Χρειαζόμαστε μία καθαρή, ασφαλή, όμορφη πόλη. Και να έχει και χώρους στάθμευσης! Βασικό. Μια πόλη προσβάσιμη και ελκυστική. Μια πόλη ανοιχτή, που να σε προκαλεί να ζήσεις σε αυτήν ό,τι ονειρεύτηκες. Βασική μου δέσμευση είναι να βρεθώ αντιμέτωπη με τα βάσανα που διαιωνίζονται στη Θεσσαλονίκη».

Για την συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει πως θα ψηφιστεί. «Κατέρρευσε η επικίνδυνη ανοησία περί «μακεδονικής μειονότητας», κατέρρευσε και η επικίνδυνη ανοησία περί «αναγνώρισης μακεδονικής εθνότητας» που μας ταΐζει η ΝΔ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Νοτοπούλου: Η σχέση μου με τον Μπουτάρη δεν άρχισε με κόντρα (video)

Νοτοπούλου: Θα κερδίσουμε το στοίχημα της νέας εποχής για τη Βόρεια Ελλάδα

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...