• Χωρίς κατηγορία

Για το «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος Μεθώνη»

Sharing is caring!

Η πορεία υλοποίησης του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Ο Δημήτρης Καφαντάρης εξέφρασε την αγωνία του για την καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση των μελετών αυτού του αναπτυξιακού έργου και τόνισε: «Η καθυστέρηση που υπάρχει  για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του τόπου, ενός τόπου με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στο τουριστικό και μεταποιητικό τομέα. Πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί η χρηματοδότηση που έχει διασφαλιστεί, ώστε επιτέλους να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο έργο .Πρέπει όλοι μαζί να τρέξουμε ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες που εκκρεμούν ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες».

Στο ίδιο πλαίσιο και η άποψη που εκφράστηκε και από τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρη Καραλής. «Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό σε όλους, ότι χωρίς δρόμους και αεροδρόμιο που να εξυπηρετούν την επισκεψιμότητα των τουριστών στις περιοχές μας, η Μεσσηνία ως τουριστικός προορισμός θα υπολείπεται», τονίστηκε μεταξύ άλλων από τον εκπρόσωπο των ξενοδόχων.

Ο Μεσσήνιος Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης από την πλευρά του, ο οποίος ως Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης έχει διασφαλίσει μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων την χρηματοδότηση αυτού του μεγάλου έργου, επισήμανε ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εξασφαλιστεί το συγκεκριμένο έργο που αφορά όλη την Μεσσηνία.

Σημειώνεται τέλος, ότι το όλο θέμα έχει να κάνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει σε σχέση με την ολοκλήρωση της μελετητικής διαδικασίας και της έγκρισης των απαιτούμενων εγγράφων.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...