• Χωρίς κατηγορία

Μάκαρης: Η Δημοτική Αρχή μετατρέπει σε φρούριο το Πάρκο Σιδηροδρόμων!

Sharing is caring!By Messinia Live

Ξεκίνησε από τον ανάδοχο η τοποθέτηση θυρών στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργολαβίας, θα εγκατασταθούν 12 πόρτες, συρόμενες και ανοιγόμενες, ενώ προβλέπεται και η επέκταση καθ’ ύψος της περίφραξης στη δυτική πλευρά του Πάρκου, επί μήκους 650 μέτρων. Με την πλήρη περίφραξη του Πάρκου, αυτό θα κλείνει τις νυχτερινές ώρες για λόγους προστασίας των εκθεμάτων και του αστικού εξοπλισμού.

Όλα τα θέματα λειτουργίας του Πάρκου θα συμπεριλαμβάνονται σε Κανονισμό, που θα έλθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μ.Π.


Τις ενστάσεις του και τη διαφωνία του με τη μετατροπή του Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας σε ένα “απροσπέλαστο φρούριο” με κάγκελα και καγκελόπορτες διατυπώνει ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας
Χώρος αναψυχής και Πολιτισμού ανοιχτός για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης

Προς μεγάλη έκπληξη όλων η δημοτική αρχή Καλαμάτας μετατρέπει σε φρούριο το πάρκο των Σιδηροδρόμων τοποθετώντας 12 σιδερένιες πόρτες σε όλες τις πλευρές του και με την ίδια εργολαβία υπερυψώνει την περίφραξη στη δυτική πλευρά. Και όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου αφού γίνουν αυτές οι μεγάλες παρεμβάσεις θα φέρει εκ των υστέρων κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή με λίγα λόγια πρώτα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και ύστερα συζητάμε.

Ο «Ανοιχτός Δήμος» κατανοεί την ανάγκη προστασίας των εκθεμάτων από βανδαλισμούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω απαξίωση και αποκλεισμό της συγκεκριμένης έκτασης των 54 στρεμμάτων από την κοινωνική ζωή της πόλης, καθώς βρίσκεται ουσιαστικά εντός του οικιστικού ιστού και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο πάρκο αφέθηκε στην μοίρα του, με ελλιπή συντήρηση και εγκατάλειψη χωρίς καμία σχεδόν σοβαρή παρέμβαση και ανάδειξη της συνολικής του εικόνας.
Ως Δημοτική Παράταξη δεν πιστεύουμε στην ύψωση σιδερόφρακτων τειχών, που ουσιαστικά θα αποκόψουν το πάρκο από την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα να τονιστεί ότι ο ίδιος ο Δήμος έχει ορίσει τον συγκεκριμένο χώρο ως ασφαλή χώρο καταφυγής των δημοτών σε περίπτωση μεγάλου σεισμού πράγμα που πασιφανώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από την επιχειρούμενη μετατροπή του πάρκου σε απροσπέλαστο φρούριο κατά τις νυχτερινές ώρες.

Εμείς υποστηρίζουμε την προστασία του πάρκου με διαρκή φύλαξή του, αλλά -το σημαντικότερο- την ανάδειξή του με έργα αποκατάστασης των εκθεμάτων, επαρκή φωτισμό, επιμελή καθαρισμό όλης της έκτασης, φύτευση δέντρων και πρασίνου και διαρρυθμίσεις που θα το καταστήσουν τόπο αναψυχής για τις οικογένειες της πόλης μας καθώς επίσης και τόπο προσέλκυσης τουριστών που θα μπορούν να επισκεφτούν το μοναδικό στην Ελλάδα υπαίθριο μουσείο σιδηροδρόμων με τα σπουδαία εκθέματα που διαθέτει.

Συμπερασματικά ως δήμος Καλαμάτας οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε το Πάρκο Σιδηροδρόμων ως έναν πολύπλευρο χώρο αναψυχής, πολιτισμού και πρασίνου, με ποιοτικά έργα συνολικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής”.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...