Πώς κινούνται οι “έξι” και οι όροι του Ν. Πατσαρίνου για το Δήμο Καλαμάτας

Sharing is caring!

Πώς κινούνται οι “έξι” και οι όροι του Ν. Πατσαρίνου για το Δήμο Καλαμάτας

Οι “έξι” της ομάδας της Παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε, φαίνεται να μη βιάζονται να αποφασίσουν για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου με τον οποίον θα διεκδικήσουν τον Δήμο Καλαμάτας, μετά το διαζύγιο με τον Μανώλη Μάκαρη.

Θεωρείται βέβαιο, ότι ο δικηγόρος Στάθης Σταματόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και μέλος της ομάδας των “έξι”, με πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία -και θητεία και στον “Καποδιστριακό” Δήμο Θουρίας- μηδένισε οριστικά τις όποιες ελάχιστες πιθανότητες να ηγηθεί του ψηφοδελτίου με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοιχτός σε αυτό το ενδεχόμενο, είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκος Πατσαρίνος, ο οποίος απέκλεισε την οποιαδήποτε συμμετοχή του στο Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είναι γνωστό, επικεφαλής του θα είναι ο Κορίνθιος Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, με πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία.

Ο κ. Πατσαρίνος, πολιτικός μηχανικός, προϊστάμενος υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος ετοιμάζεται για συνταξιοδότηση, έχοντας τη γνώση και την εμπειρία εκ της θέσεώς του, επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, θέτοντας όμως -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας- τρεις προϋποθέσεις, για να ηγηθείς του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ:

  1. Να μην ενδιαφέρεται ο Στάθης Σταματόπουλος
  2. Να έχει την έγκριση της ομάδας των “έξι” συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Καλαμάτας και
  3. Να έχει αποφασίσει περί αυτού η ομάδα των “έξι” συμβούλων έως τα μέσα Νοεμβρίου, καθώς δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει πέραν του ορισθέντος ορίου.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ομάδα των “έξι” συμβούλων, ή και μέρος αυτής, έχει αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο να συμπράξει είτε με τον Βασίλη Κοσμόπουλο, ο οποίος ήδη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, είτε με τον Βασίλη Τζαμουράνη, αναπλ. Γενικό Διευθυντή στο Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος εξετάζει “ζεστά” την υποψηφιότητα δημάρχου, έχοντας εντείνει τις κινήσεις του το τελευταίο διάστημα.

Πέραν αυτών, οι “έξι” -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας- δεν έχουν καμία διάθεση να έλθουν σε διένεξη με τον μέχρι πρότινος επικεφαλής τους, Μανώλη Μάκαρη και να διεκδικήσουν το όνομα της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες”, προχωρώντας σε διαγραφή του. Συγκεκριμένα το άρθρο 66 του Ν.3852 παρ. 5 που αναφέρει ότι “Εάν η δημοτική παράταξη έχει τουλάχιστον τρία (3) μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) αυτών, είναι δυνατόν να διαγραφεί σύμβουλος, ο οποίος είναι μέλος της”. Και ο Μ. Μάκαρης, θεωρείται μέλος του συνδυασμού, καθώς το άρθρο 38, παρ. 1, εδ. 2, του προαναφερομένου νόμου αναφέρει: “Οι υποψήφιοι δήμαρχοι των επιλαχόντων συνδυασμών θεωρούνται πρώτοι επιτυχόντες σύμβουλοι των συνδυασμών τους”.

Αυτά μας ανέφερε πηγή του περιβάλλοντος των “έξι” συμβούλων, που συμπλήρωσε πως παραχωρώντας το όνομα του συνδυασμού στον κ. Μάκαρη επιθυμούν να τερματίσουν με αυτόν τον τρόπο τη συνεργασία τους μαζί του. Η ίδια πηγή μα έλεγε ότι οι “έξι” σύμβουλοι προσανατολίζονται στη συγκρότηση μιας νέας κίνησης, με άλλο όνομα και κορμό της τους ίδιους και στη συνέχεια να συγκαλέσουν ανοιχτή Συνέλευση, ανοίγοντας τις διαδικασίες ανάδειξης οργάνων και επικεφαλής της παράταξης.Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ Ν.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε.

Πηγή: Πώς κινούνται οι “έξι” και οι όροι του Ν. Πατσαρίνου για το Δήμο Καλαμάτας

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...