• Χωρίς κατηγορία

Αντιπλημμυρικά έργα Δήμου Καλαμάτας

Sharing is caring!

.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας ελέγχου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι για τις ανάγκες αντιπλημμύρισης του Δήμου Καλαμάτας, εκτελούνται ή επίκειται η έναρξη εργασιών των εξής έργων:

 

ΑΠΟ ΘΟΥΡΙΑ ΕΩΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο, από Θουρία έως Νοσοκομείο, βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής. Το έργο φέρει τον τίτλο: «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών – Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας, Α΄ φάση, τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο», έχει προϋπολογισμό 2.952.000 € με τον ΦΠΑ και ανάδοχος είχε αναδειχθεί κατόπιν διαγωνισμού η Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 53,24%.

ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

Το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο, από Νοσοκομείο έως Ασπρόχωμα, έχει δημοπρατηθεί και το αργότερο σε 1 μήνα υπογράφεται το συμφωνητικό. Η εταιρεία SICAP, που προσέφερε έκπτωση 54% περίπου, αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης, όσον αφορά στο έργο που ονομάζεται: «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών-Νέας Εισόδου στο τμήμα Θουρία έως Νέδοντα Ποταμό – Β΄ φάση». Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Καλαμάτας έχει μεταβιβασθεί πίστωση ποσού 2.500.000 €, συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του Φ.Π.Α. για τη χρηματοδότηση του ως άνω έργου (προϋπολογισμός έργου: 3.100.000 ευρώ με το ΦΠΑ), η δε πίστωση επαρκεί λόγω της έκπτωσης που προσέφερε ο ανάδοχος.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ

Για τη διαχείριση ομβρίων στη Νέα Είσοδο εκτελείται έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΕΧΡΙ ΝΕΔΟΝΤΑ

Έχει εγκριθεί και δεσμευθεί πίστωση ποσού 2.000.000 ευρώ + Φ.Π.Α. για την κατασκευή και του τρίτου μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου από Παναγίτσα έως Νέδοντα με τίτλο «Κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης», στην οδό προς Σπάρτη, που θα καλύψει το βόρειο τμήμα της Καλαμάτας και θα αποφορτίσει τα ρέματα που διατρέχουν την Καλαμάτα από βορρά προς νότο στην ανατολική πλευρά της κυρίως. Η δημοπράτησή του θα γίνει στις προσεχείς ημέρες.

ΑΓΩΓΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΜΕΣΩ ΑΚΡΙΤΑ ΜΕΧΡΙ ΗΡΩΩΝ

Για το νέο αγωγό ομβρίων, ο οποίος από την Ευριπίδου και μέσω των οδών Ακρίτα και Ναυαρίνου θα οδηγεί τα νερά της βροχής στη θάλασσα, δίπλα από τον αγωγό ομβρίων της οδού Ηρώων, διεκδικείται ένταξη με τα χρήματα των εκπτώσεων από τα προηγούμενα έργα.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα έργα ομβρίων είναι δυνατόν να κατασκευασθούν μόνο με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όχι με δημοτικούς πόρους, καθώς αυτοί δεν επαρκούν, ούτε μέσω ΕΣΠΑ, διότι δεν προβλέπεται ένταξη τέτοιων έργων.

 
ergo-ombrivn-thouria-nosokomeio_2.jpgergo-ombrivn-thouria-nosokomeio_3.jpgergo-ombrivn-thouria-nosokomeio_4.jpg

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...