• Χωρίς κατηγορία

Χρηματοδότηση σε Καλαμάτα, Τριφυλία, Μεσσήνη, για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Sharing is caring!

www.kalamatajournal.gr

 

 
 

Χρηματοδότηση σε Καλαμάτα, Τριφυλία, Μεσσήνη, για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

02 Ιαν
2017
 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
Και σαν «μποναμάς» προς τους Δήμους Καλαμάτας, Τριφυλίας και Μεσσήνης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου -εξαιτίας της ημερομηνίας που συνεδρίασε, στις 23 Δεκέμβρη του 2016- για τη χρηματοδότηση των τριών Δήμων του Νομού προκειμένου να εκπονήσουν σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε ότι με τα χρήματα αυτά θα ξεκινήσει η εκπόνηση γενικής κυκλοφοριακής μελέτης για τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα…

Ειδικότερα, με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου 150 Δήμοι της χώρας εντάχθηκαν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2016» και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα».
Ο Δήμος Καλαμάτας θα χρηματοδοτηθεί με 86.000 ευρώ, ο Δήμος Τριφυλίας με 30.000 ευρώ και ο Δήμος Μεσσήνης με 35.000 ευρώ.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας αποφεύγει να επισημάνει ότι η χρηματοδότηση των 86.000 ευρώ προέρχεται από χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο οποίο εντάσσονται οι μισοί Δήμοι της χώρας και ειδικότερα σημειώνει: «Έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας καταρχήν πίστωση 86.000 ευρώ, από το Πράσινο Ταμείο, για τη χρηματοδότηση της γενικής κυκλοφοριακής μελέτης Καλαμάτας και τη βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη, καθώς από το Δήμο Καλαμάτας είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα. Προηγήθηκε συνάντηση, στην Αθήνα, του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Γεώργιο Πατρίκιο, στην οποία συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα αρμοδιότητας του Πράσινου Ταμείου.
Μετά τη λειτουργία του περιμετρικού και τα πραγματικά δεδομένα που προκύπτουν από αυτήν, είναι πλέον εφικτή η εκπόνηση της γενικής κυκλοφοριακής μελέτης Καλαμάτας, η οποία θα δώσει λύσεις σε περιοχές με πρόβλημα».
Στ.Μ.

Κράτα το

Κράτα το

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...