Ημερίδα για τους βασικούς άξονες του νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και το ρόλο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Sharing is caring!

Χαρίτσης για το νέο ΕΣΠΑ: Έμφαση σε ποιοτικές θέσεις εργασίας και στην κοινωνίαΗμερίδα για τους βασικούς άξονες του νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και το ρόλο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση, οργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου  στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία και παρουσίασε ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες αιρετούς . Η δραστηριότητα προτάθηκε  με πρωτοβουλία της παράταξης ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στην ΠΕΔ και  υποστηρίχτηκε  από ευρύτερες δυνάμεις της  αντιπολίτευσης στο διοικητικό συμβούλιο της .Η πρόταση αυτή  έγινε αποδεκτή   από τον πρόεδρο της ΠΕΔ – δήμαρχο Αργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο και την πλειοψηφία. Τελικά πέρασε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Μετά την εισήγηση που έγινε  από τον υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση, με θέμα “Βασικοί άξονες του νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και το ρόλο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020” ακολούθησε εισήγηση από τον προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου Αντώνη Ψαράκη, με θέμα “Κλείσιμο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΕΠΙΝ 2007-  2013 – Νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου”.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους Δημάρχους και τα υπηρεσιακά στελέχη για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου 2007 – 2013, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων.