• Χωρίς κατηγορία

Κώστας Τσορώνης: “Οι δημότες έχουν… χορτάσει από κούφιες υποσχέσεις”

Sharing is caring!

Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2014 19:23

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΡΩΝΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Ο Κώστας Τσορώνης, από οικογένεια με έντονη παρουσία στα δρώμενα του τόπου της, αποφάσισε να ζητήσει την ψήφο των δημοτών του Δήμου Πύλου-Νέστορος για πρώτη φορά, όντας υποψήφιος με το συνδυασμό του Νίκου Καραμπάτσου.
Αν και πολιτικά, όσο και ηλικιακά, είναι ένας νέος άνθρωπος, εν τούτοις στη συνέντευξη που ακολουθεί δε διστάζει να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους, να μιλήσει για την καθημερινότητα των συνδημοτών του χωρίς «φτιασιδώματα» και «ωραιοποιήσεις» στο λόγο του.
Δε μοίρασε υποσχέσεις. Για το μοναδικό που δεσμεύτηκε είναι ότι θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο την ψήφο των συνδημοτών του και είναι διατεθειμένος, με βάση και την πολύχρονη επαγγελματική του πορεία, να δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται.

-Πρώτη φορά υποψήφιος σε δημοτικές εκλογές. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να συμμετάσχεις σε αυτές;
Είναι μια πληθώρα παραγόντων που με οδήγησε. Από τη μια, η στασιμότητα και η απραξία της παρούσας Δημοτικής Αρχής, που καθημερινά οδηγούν στην απαξίωση του Δήμου μας, στην υποβάθμιση της καθημερινότητας και στη φτωχοποίηση των δημοτών. Τόσο στα αγροτικά έργα και στα έργα συντήρησης των δημοτικών δομών, όσο και σε μεγάλα έργα ανάπτυξης και νέας πνοής. Από την άλλη, η απροθυμία νέων ανθρώπων να ασχοληθούν με τα δημοτικά δρώμενα και η αδράνειά τους.
Επίσης, η υποχρέωση που αισθάνομαι να συμμετέχω στα κοινά του Δήμου, σε συνδυασμό με τη διάθεση, το όραμα και τις ιδέες που έχω για την ανάδειξη του Δήμου και τη βελτίωση της ζωής των δημοτών.
Τέλος, ο χαρακτήρας, οι γνώσεις και η εντιμότητα του κύριου Νίκου Καραμπάτσου, υποψήφιου δημάρχου του συνδυασμού μας.

-Από τη μέχρι σήμερα επαφή σου με τους πολίτες, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου; Ποιο είναι το μεγαλύτερό τους πρόβλημα;
Η επαφή με τόσους πολλούς πολίτες, από τα τόσα διαφορετικά διαμερίσματα, είναι μια εμπειρία πρωτόγνωρη για μένα, που μου αφήνει μόνο θετικές εντυπώσεις.
Οι δημότες είναι πλέον πολύ υποψιασμένοι και δεν κολακεύονται με μια «χαιρετούρα» και ένα χτύπημα στην πλάτη. Έχουν χορτάσει από μεγάλα λόγια, κούφιες υποσχέσεις και ψέματα. Θέλουν έντιμους υποψηφίους για να εμπιστευτούν την ψήφο τους.
Η ανεργία και η φτώχεια έχουν φτάσει στην πόρτα τους. Τους εξοργίζουν τα έργα βιτρίνας και προχειρότητας που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες και τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές.
Αναζητούν νέους ανθρώπους με νέες ιδέες. Αυτοί που τόσα χρόνια ισχυρίζονται ότι διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία, είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή μιζέρια.

-Ο συνδυασμός σας έχει απαντήσεις στις αγωνίες των δημοτών;
Κανένας δημοτικός συνδυασμός δεν μπορεί να αυξήσει μισθούς και συντάξεις, να πληρώσει τα «χαράτσια» και την εφορία, να εξαφανίσει το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, τα μηχανήματα και στο πετρέλαιο.
Οι δημότες, όμως, πρέπει να έχουν εξασφαλισμένα: καθαρό νερό για την κατανάλωσή τους και νερό για τις καλλιέργειές τους όλο το χρόνο, επαρκή φωτισμό του Δήμου, περισυλλογή και σωστή διαχείριση των σκουπιδιών, καλούς και λειτουργικούς δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους, στελεχωμένα ιατρεία και κέντρα υγείας. Τίποτα από τα παραπάνω δε γίνεται με σωστό τρόπο σήμερα.
Σε όλα αυτά τα θέματα ο συνδυασμός μας, «Ε.ΣΥ ΠΡΩΤ.Α», έχει να δώσει άμεσες λύσεις, από την πρώτη κιόλας μέρα που θα αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου.

-Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος σ’ αυτές τις εκλογές και γιατί οι πολίτες να προτιμήσουν τη δική σου υποψηφιότητα έναντι των άλλων;
Πρωταρχικός στόχος είναι να είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή και ο Νίκος Καραμπάτσος ο επόμενος δήμαρχος Πύλου-Νέστορος.
Σε προσωπικό επίπεδο, ελπίζω αρκετοί δημότες να με εμπιστευτούν, να πιστέψουν στις ιδέες μου και να με τιμήσουν με την ψήφο τους. Έχω τη διάθεση, το όραμα, αλλά και τις γνώσεις να το υλοποιήσω.
Ως σύμβουλος επιχειρήσεων τροφίμων έχω συνεργαστεί με πολλούς επαγγελματίες του Δήμου μας, ιδιοκτήτες, αλλά και εργαζόμενους σε: εστιατόρια, ελαιοτριβεία, αρτοποιεία, ξενοδοχεία, κρεοπωλεία, supermarkets κ.τ.λ. Γνωρίζω τα προβλήματά τους και τις αγωνίες τους.
Ως συνεργάτης του ΤΕΙ Καλαμάτας στις Σχολές Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων, αλλά και ως μέλος της Ομάδας Γευσιγνωσίας του Ιδρύματος, έχω προσωπική εικόνα για την πρωτογενή παραγωγή αγροτικών προϊόντων του τόπου μας και ειδικά για το ελαιόλαδο. Πιστεύω ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στην καλλιέργεια, στην επεξεργασία, στο ελαιοτριβείο, στη διαφήμιση και προώθησή του, που θα οδηγήσουν σε ένα ποιοτικότερο προϊόν, με καλύτερες τιμές στον παραγωγό.
Πιστεύω σε καθαρές και εφικτές λύσεις, έντιμη διαχείριση, με σεβασμό στη δημότισσα και το δημότη, και τους καλώ να έρθουν μαζί μας και να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...