Άνοιγμα Μπεχράκη στην κεντρική προεκλογική συγκεντρωση : λίγα 24ωρα μέχρι της εκλογές

Sharing is caring!

IMG_8565δημοτικεσ εκλογεσΑπομένουν λίγα 24ωρα μέχρι της εκλογές.

Οι εκλογές για τον Δήμο της Καλαμάτας θα επιχειρήσουν να δώσουν την απάντηση στο ερώτημα αν θα υπάρξει στροφή της αυτοδιοίκησης προς την κοινωνία.

Η στιγμή αυτή έχει σχεδόν φτάσει.

Τα μηνύματα που φθάνουν στη συντονιστική επιτροπή της παράταξης μας από την επαφή του επικεφαλής του συνδυασμού μας και των υποψηφίων του συνδυασμού μας με το κόσμο και τους φίλους μας είναι εξαιρετικά.

Μας γεμίζουν δύναμη και με επιπλέον θέληση να υπηρετήσουμε το λαϊκό θεσμό της αυτοδιοίκησης .

Σίγουρα έχετε βαρεθεί τα μύρια  κοινότοπα και άχρωμα συνθήματα διαφόρων που προσπαθούν αντί να εγείρουν τα κίνητρα επιλογής σας, για το συμβαίνει στην πατρίδα μας και στην στην αυτοδιοίκηση μάλλον προσπαθούν να συγκαλύψουν τις αιτίες.

Πάμε γερά για την μεγάλη αλλαγή στο δήμο της Καλαμάτας .

Μια ανατροπή που θα έχει τη σημασία της .

Πολιτική,    μα κυρίως ,    αυτοδιοικητική σημασία.

Μια ανατροπή που θα στείλει μήνυμα ότι η αλαζονεία στη αυτοδιοίκηση πήρε την απάντηση που της αξίζει,

Μια αλλαγή που θα στείλει το μήνυμα στο προσωπικό της αυτοδιοίκηση της περιοχής μας ότι η ψηφοθηρία στη αυτοδιοίκηση

Που εγκατέλειψε τα χωριά και τις γειτονιές των αστικών κέντρων της Καλαμάτας του Αρι της Θουρίας των Αρφαρών .

Που εφάρμοσε πολιτική της ευθανασίας για ότι δεν της φέρνει ψήφο

και η φιλομνημονιακή στάση , πήρε τέλος.

Ανατροπή που δεν θα συζητηθεί μόνο στο δήμο μας και τη Μεσσηνία .

Αλλά θα ακουστεί σε ολόκληρη τη χώρα.

 

 

Αγαπητοί φίλοι

tmp_image1373389017Πρέπει να θυμίσουμε ότι η σημερινή συμπαράταξη πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων “Ανοικτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες” συγκροτήθηκε από τα κάτω.

από το κόσμο , με πρωτόγνωρες διαδικασίες σχεδόν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες .

Με εξαντλητικές διαδικασίες, με κείμενα και τοποθετήσεις στο τοπικό τύπο που κατέληξαν στην ανάδειξη του Μανώλη Μάκαρη ενός ανθρώπου που έρχεται να δώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι να πάρει.

Αλλά μαζί με όλες αυτές τις συζητήσεις,  βοήθησαν και σε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα διοίκησης και πλαίσιο δράσεων για την υλοποίηση του.

Η παράταξη κατω τα χερια απο την ομορφη παραλια μαςμας “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες” με εκείνο το τμήμα της – των αυτοδιοικητικών δυνάμεων που συμμετείχαν στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο – έδωσαν το αγωνιστικό παρών και τα τέσσερα χρόνια . Είχαν θετική συμβολή και πάντα πνεύμα συνεργασίας με άλλες παρατάξεις του ΔΣ γlimani xaraktiko54498_normalια να υπάρξει κοινή δράση για τα θέματα που απασχόλησαν την προηγούμενη περίοδο .

Τίμησαν την εντολή που είχαν πάρει από τους πολίτες.

Και τώρα μαζί με τους νέους συναδέλφους μας θα προσπαθήσουμε να αποτελέσουμε μια νέα φουρνιά αιρετών. Με νέες αξίες για τα συλλογικά αγαθά, για το συλλογικό συμφέρον , τη συλλογική δράση , με αγάπη για το λαό μας και την αυτοδιοίκηση.

Η παράταξή μας “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες” θα εξακολουθήσει να είναι μια σταθερή αγωνιστική συνεργασία και συμπαράταξη ευρύτερων πολιτικών, κοινωνι­κών οικολογικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων ,του Δικτύου , με ολόκληρη την αυτοδιοικητική ομάδα από τον καποδιστριακό δήμο της Θουρίας = δημαρχίας Γ. Σκαλαίου – με ένα στόχο. Το στόχο της λειτουργίας μιας μεγάλης παράταξης για το δήμο μας που από θέση διοίκησης και ευθύνης , με δήμαρχο τον Μανώλη Μάκαρη , θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των δημοτών.

Ανοίγοντας τη πόρτα του δημαρχείου στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στους πολίτες . Στη συνεργασία των τοπικών δυνάμεων , στη μελέτη σε βάθος των θεμάτων, στην ιεράρχηση των ενεργειών για τη λύση τους.

Αλλά,  και τη δημιουργία προϋποθέσεων για συνεργασία σε στέρεες βάσεις με τους γειτονικούς δήμους της Δυτικής Μάνης και της Μεσσήνης .

Ιδιαίτερα για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και εργασίας στον εύφορο κάμπο βάζοντας σε μια πιο δημιουργική, πιο παραγωγική, πιο αυτοδιοικητική περίοδο την ευρύτερη περιοχή.

Με αυτές τις σκέψεις συγκροτήσαμε την αυτοδιοικητική μας παράταξη και μέσω αυτής ζητάμε σε λίγα 24 ώρα τη ψήφο και την εμπιστοσύνη σας και μέσω αυτής της να καταδικάσετε τη πολιτική και

 • να γίνει εφικτή η ανατροπή της σημερινής φιλομνημο­νιακής αυ­ταρ­χι­κής δημο­τικής αρ­χής,

                                                                           που όπως δηλώνει , στα μουλωχτά ο κ. Νίκας

                                                          γιατί δημόσια συμπεριφέρεται σαν δήθεν αδελφή του “Τάγματος του Ελέους”

  ενώ τα βράδια στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, χειροκροτεί με τα δύο του χέρια την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Αδιαφορώντας για τα δεινά που έχει φέρει σε όλους με το πλεόνασμα δυστυχίας και αδιεξόδου που οδηγεί τη χώρα.

Αλήθεια για ρωτήστε τους

που ήταν η δημοτική αρχή στους αγώνες που έδιναν οι καλαματιανοί για το χαράτσι που η τρόικα ήθελε να τιμωρεί μαζί με τον υπόχρεο που αδυνατούσε να πληρώσει και ολόκληρη την οικογένεια του;

Είναι δυνατόν η τοπική αυτοδιοίκηση να μην είναι στην πρώτη γραμμή για το δικαίωμα στη ζωή , στη κατοικία , στην ασφάλεια του πολίτη ;

Δεν είναι αυτά δικαιώματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση;

Αλήθεια για ρωτήστε τους

Που ήταν κρυμμένη η δημοτική αρχή στο κλείσιμο της τοπικής ΕΡΑ που εκπέμπει ευτυχώς ξανά με πρωτοβουλία των εργαζομένων της,

Που είναι σήμερα η δημοτική αρχή στη μάχη κατά των πλειστηριασμών άφταιγων υπερχρεωμένων νοικοκυριών;

 • ζητάμε σε λίγα 24 ώρα τη ψήφο και την εμπιστοσύνη σας να γυρίσουμε σελίδα σε μια δημοτική αρχή καθεστωτική , που είναι στείρα

Η ο­ποία πε­ρι­ορί­ζε­ται στα έρ­γα βι­τρί­νας, πα­ρα­βλέ­πον­τας τις πραγ­μα­τι­κές κοινωνικές α­νάγ­κες και μη έχοντας έ­να συ­νο­λι­κό σχέ­διο για το Δή­μο .

 • ζητάμε σε λίγα 24 ώρα τη ψήφο και την εμπιστοσύνη σας

Από όλους όσους θεωρείται  ότι το προηγούμενο διάστημα οι κα­ταστρο­φι­κές συ­νέ­πει­ες των μνημο­νί­ων αφορούν και την αυτοδιοίκηση ιδιαίτερα το κοινωνικό της ρόλο.

Την πλησιέστερη εξουσία προς τον πολίτη και καταδικάζουν τη δημοτική αρχή που σιγούσε σε όλους τους θεσμούς στη διάρκεια της θητείας της, γιατί ουσιαστικά εκπροσωπεί την κυβερνητική εξουσία σε μας, στους κάτω , τους απλούς πολίτες

 • ζητάμε τη ψήφο από εσάς που είδατε αυτά τα χρόνια μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο τα αδιέξοδα που παράγει το θεσμικό πλαίσιο του Κα­λλικρά­τη .
  • Ρωτήστε τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων στα χωριά μας και στο Δήμο μας πως εγκλωβίστηκαν σε ακινησία από τη σημερινή δημοτική αρχή της βιτρίνας και ψηφοθηρίας .
  • Που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμα και το κοινωνικό παντοπωλείο έργο και στολίδι εθελοντικής προσφοράς για ψηφοθηρία ακόμα και σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες τουγς .
  • Που δεν διστάζει να τσαλαπατά τα συλλογικά όργανα του δήμου, να υποβαθμίζει τη δημοκρατία στο δημοτικό συμβούλιο. Αλήθεια ρωτήστε τους γιατί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου δεν συζητήθηκε η δυσβάστακτη και μη οικολογική σύμβαση για τη διαχείριση των σκουπιδιών στη περιφέρεια με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ και εξαιτίας της θα ματώνουν για ένα τέταρτο του αιώνα τα νοικοκυριά ;

Γι αυτό λοιπόν πρέπει ,όλοι μας , να πάρουμε την υ­πό­θε­ση στα χέ­ρια μας, ώ­στε να αλ­λά­ξει με σχέ­διο και ό­ρα­μα προ­σα­να­το­λι­σμό ο δή­μος.

Σε κα­τεύ­θυν­ση αλληλεγγύης.

Σε κατεύθυνση

α­να­πτυ­ξια­κή,

δη­μο­κρα­τι­κή,

φι­λο­πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή,

στο πλευ­ρό δο­κι­μα­ζο­μέ­νων πολιτών.

Με την υπερψήφιση του συνδυασμού Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες αυτό ακριβώς να δηλώσουμε. Με τον πιο αποφασιστικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Με την υπερψήφιση του συνδυασμού Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες θα δηλώσουμε τη συλλογική αντίδραση μας απέναντι στην εξαθλίωση της  Τ . Α .   Την αντίθεσή μας στο πολιτικό σχέδιο για την μετατροπή της από τις μνημονιακές δυνάμεις σε κρατική υπηρεσία .

 • ζητάμε σε λίγα 24 ώρα τη ψήφο σας
  • για να δηλώσουμε Την θέληση μας, την ανάγκη για εναρμόνιση των νέων αιρετών οργάνων που θα προκύψουν από τις εκλογές , με τη δοκιμαζόμενη κοινωνία
   και όχι για με αυτούς

   που καλλιεργούν της ανοχή της κοινωνίας στις καταστροφικές πολιτικές,

   • που διέλυσαν την εργασία , το εμπόριο, το κοινωνικό κράτος, την αυτοδιοίκηση .

Με την υπερψήφιση του συνδυασμού Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες θα ψηφίσουμε τη παράταξη εκείνη που θα μάχεται με συνέπεια την προσπάθεια για την κατάλυση της αυτοδιοίκησης από την τρόικα, με στόχο  την μεταλλαγή και υποβιβασμό  της αυτοδιοίκησης  σε δημόσια υπηρεσία .


*****************

Είμαστε αποφασισμένοι και σίγουροι. Πάμε δυνατά μέχρι τη νίκη.

Η Λύση είναι η νίκη και η ανατροπή στο δήμο Καλαμάτας με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας το Μανώλη Μάκαρη που δείχνει τους νέους κοινωνικούς συσχετισμούς που έχουν δημιουργηθεί και την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού που έρχεται.

Και τώρα καλούμε στο βήμα, τον  υποψήφιο δήμαρχο μας , το  γιατρό Μανώλη Μάκαρη.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...