Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ , ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΤΟΥ 1986….ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ

Sharing is caring!

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ , ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΏΝ ΤΟΥ 1986….ΒΓΑΊΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ.

c5c0bfc8b7c6b9bfb9-32

Με απόφαση της κυβέρνησης παραχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ 3.150 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Φυσικά, επειδή των “φρονίμων” τα παιδιά , πριν πεινάσουν μαγειρεύουν , οι βουλευτές φρόντισαν και προνόησαν να στερήσουν νομοθετικά από το ελληνικό Δημόσιο τη δυνατότητα να ανακτήσει μελλοντικά , όποιο από τα περιουσιακά στοιχεία έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ , ακόμη και αν δε συντρέχουν πλέον οι λόγοι για την «αξιοποίηση» ή ρευστοποίησή του! 

Ένα από αυτά είναι και μια έκταση 48 στρεμμάτων στην περιοχή Γουλιμίδες, γνωστό ως «ΚΟΡΔΙΑΣ» , στην Καλαμάτα.  Η παραλία των Γουλιμίδων, εκτείνεται απ’ τις εκβολές του ποταμού Νέδοντα έως τον συνοικισμό του Κορδία.   Ο χώρος αυτός προορίζονταν για την κατασκευή σχολείων και αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής.

                                                                                                                                 1781138_487664081346054_65996807_o                                                                                                                      .

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας , δηλώνει εδώ και καιρό αισιόδοξη ότι με την πολιτική της έχει καταφέρει να «σώσει» από την ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ τα 48 στρέμματα στην περιοχή του Κορδία. Από την άλλη πλευρά, όμως, πέρα από φραστικές διαβεβαιώσεις, δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό που να δηλώνει την ευόδωση των προσπαθειών της.

Για την ανάγκη να διασωθεί η έκταση αυτή , δημιουργήθηκε μία επιτροπή πολιτών , όπου ζητούσαμε από τον απερχόμενο Δήμαρχο κ.Π.Νίκα , τους Δημοτικούς σύμβουλους του Δήμου Καλαμάτας καθώς και τις Δημοτικές παρατάξεις , να αναλάβουν τις ευθύνες τους , προκαλώντας απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο , με την οποία να ζητούν , α) την επικαιροποίηση της απόφασης 218/9-5-2013 και β) την Νομοθετική κατοχύρωση αποχαρακτηρισμού των 48 στρεμμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ και την παραχώρησή των στον Δήμο Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο των εργασιών της συντονιστικής αυτής επιτροπής , πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ.Π.Νίκα , στον χώρο του Δημαρχείου στις 7-4-2014 , με σκοπό να ενημερωθούμε για τις ενέργειες του κου Δημάρχου, όσον αφορά το θέμα των 48 στρεμμάτων. Ο κ. Νίκας παρέδωσε στην επιτροπή ένα φάκελο των ενεργειών που έχει κάνει ο Δήμος Καλαμάτας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τα ανάλογα απαντητικά έγγραφα από τις υπηρεσίες που έχει απευθυνθεί και ειδικά από ΕΤ.ΑΔ Α.Ε. και ΤΑΙΠΕΔ. Στο διάλογο που πραγματοποιήθηκε, αν και υπήρξε συμφωνία ότι η οριστική λύση στο πρόβλημα 48 στρεμμάτων «Κορδία» είναι νομοθετική,  δε φάνηκε διαθέσιμος να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να το επικαιροποιήσει και να ζητά τη λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

Στις 16-4-2014 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου η επιτροπή κατοίκων δώσαμε το παρόν. Το θέμα τέθηκε από όλες τις παρατάξεις , ωστόσο αυτό που συναντήσαμε τελικά , ήταν η αδιαλλαξία του κ. Νίκα και η άρνηση των Δημοτικών συμβούλων , μετά από ονομαστική ψηφοφορία , να συζητηθεί το μείζον αυτό θέμα.

Και διερωτώμαι….Εφόσον έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας , να σωθεί η συγκεκριμένη έκταση, όπως διατείνεται ο κ. Δήμαρχος , προς τι η άρνηση;;; Δυστυχώς , αποκαλύπτεται η στήριξη του απεNafsikaρχόμενου Δήμαρχου κ.Παν.Νίκα στην κυβερνητική πολιτική , που ξεπουλά την περιουσία του Ελληνικού λαού.

Στη Μεσσηνία στο πωλητήριο του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται ακόμη : 535 στρέμματα παραλίας στη Γιάλοβα, 44 στρ. παραλιακής έκτασης στη Γιάλοβα-Διβάρι, 220 στρ. παραλία στην Μπούκα-Βελίκα Μεσσήνης, 19,5 στρ. παραλιακή έκταση μπροστά στο λιμανάκι στο Πεταλίδι Μεσσήνης.

ιστοσελιδα2014

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...