• Χωρίς κατηγορία

Πόσο κοντά όμως στην πράξη , μπορεί να είναι ένας Δήμος στον πολίτη;

Sharing is caring!

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση , ως θεσμός , είναι ο αμεσότερος εκφραστής της λαϊκής κυριαρχίας και ο πιο κοντινός προς τον πολίτη.

Πόσο κοντά όμως στην πράξη , μπορεί να είναι ένας Δήμος στον πολίτη;

Η Ναυσικά Λαγωνικάκου είναι υποψήφια

με τον “Ανοιχτό Δήμο – Ενεργοί Πολίτες” Καλαμάτας

και δημοσιεύει τις αυτοδιοικητικές της απόψεις

στο δικτυακό τόπο του ΔΙΚΤΥΟΥ

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μία κατάσταση σε όλη την επικράτεια, που λόγω μνημονιακών πολιτικών, η ζωή όλων μας έχει αλλάξει και δυστυχώς όχι προς το καλύτερο…
c5c0bfc8b7c6b9bfb9-32Μπορεί ένας δήμος , φιλοκυβερνητικός , υποστηρικτής των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθούνται, να είναι κοντά στον πολίτη ;
Εκφράζει ένας τέτοιος δήμος αλληλεγγύη και ασφάλεια;
Προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου , των ανθρώπων του και των παιδιών του;

Η οδός Φαρών τα τέλη της δεκαετίας του 60

Η οδός Φαρών τα τέλη της δεκαετίας του 60

Προσωπική μου άποψη είναι πως όχι , δεν μπορεί…
Την στιγμή αυτή ξεπουλιούνται μέσω ΤΑΙΠΕΔ , φιλέτα σε όλη την χώρα , σε τιμές εξευτελιστικές , προς κέρδος ιδιωτών. Είναι δυνατόν λοιπόν , ένας Δήμαρχος υποστηρικτής αυτής της πολιτικής , να διασφαλίσει και να διαφυλάξει την περιουσία και κληρονομιά των ανθρώπων του ; Να εναντιωθεί σε μια κυβέρνηση και να υπερασπιστεί την περιουσία του; Η υπόθεση “Γουλιμίδες-Κορδίας” στην περιοχή μας είναι η απόδειξη!!Δυστυχώς ακολουθούν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

Ποια μορφή αλληλεγγύης προσφέρει ένας Δήμος , που απομακρύνει εθελοντές απο φορείς όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και σύσσωμη η απερχόμενη Δημοτική αρχή της πόλης αρνείται να το συζητήσει;

Ποια ποιότητα ζωής προσφέρει στους κατοίκους , όταν τα έργα που γίνονται στην πόλη είναι μόνο βιτρίνας; Όταν με την πρώτη βροχή πλημυρίζουν γειτονιές ολόκληρες; Όταν πεζοδρόμια και δρόμοι , πέραν του κέντρου , είναι ακατάλληλα στη διάβαση; Όταν η περιφέρεια έχει αφεθεί έρμαιη στην τύχη της; Χωρίς υποδομές , και χωρίς προοπτική ανάπτυξης. Η Καλαμάτα της καρδιάς μας, δεν περιορίζεται μόνο σε μια κεντρική πλατεία…

Το όραμα που ξεκίνησε από το Δίκτυο πολιτών και επεκτάθηκε σε εκστρατεία για έναν Δήμο Ανοιχτό με πολίτες Ενεργούς , που να έχουν λόγο και μέρος στις αποφάσεις είναι μπροστά μας!!
Στηρίζουμε και θέλουμε έναν Δήμο αλληλεγγύης , κοντά στον πολίτη , μαζί στην κρίση και στις δυσκολίες. Που θα στηρίζει και θα βοηθά πολίτες που έχουν ανάγκη.
Έναν Δήμο που θα αγωνιστεί για να διασφαλίσει την περιουσία του και των πολιτών του. Καμία παραλία , κανένα κομμάτι γης σε χέρια ιδιωτών.
Με σχέδια ανάπτυξης και εκμετάλλευσης προς όφελος όλων μας!!

Έναν Δήμο δημοκρατικό , με συμμετοχή και πάνω από όλα υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
O George Bernard Shaw έγραψε και το δανείζομαι : “You see things and you say, WHY?? But I dream things that never were , and I say WHY NOT?? ” (Βλέπεις πράγματα και ρωτάς…ΓΙΑΤΙ;;; Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπάρχουν και λέω…ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;;)

 

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...