• Χωρίς κατηγορία

Γιατί στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο στο δήμο Καλαμάτας “Ανοικτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες”

Sharing is caring!

Γιατί στηρίζουμε στο δήμο Καλαμάτας  το ψηφοδέλτιο “Ανοικτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες”

***Για να ψηφίσεις ΚΑΛΑΜΑΤΑ

και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου ΒΓΕΙ από την Κάλπη ιστοσελιδα2014

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ,

επιβράβευση της ψηφοθηρίας ,

μετατροπή της αυτοδιοίκησης σε δημόσια υπηρεσία,

μονομέρεια αλαζονεία

και στείρα καθεστωτική αρχή.
============

Η προεκλογική περίοδος  βρίσκει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχει χτυπηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από την ίδια την κυβέρνηση.
Η εφαρμογή του “Καλλικράτη” και των Μνημονίων υπήρξε για την Αυτοδιοίκηση ισοπεδωτική.
Οι δήμαρχοι του κατεστημένου σιώπησαν συνυπεύθυνοι  με άλλους βουλευτές που είχαν χρηματίσει δήμαρχοι .Συναίνεσαν στην μετατροπή της αυτοδιοίκησης σε δημόσια υπηρεσία με αντάλλαγμα χρήματα για έργα ψηφοθηρίας ώστε  να αντισταθμίσουν τις απώλειες από την φιλομνημονιακή τους ανοχή ή υποστήριξη.

Numbers-1<+>Το “Δίκτυο” σε αυτές τις συνθήκες είχε συγκροτημένο αγωνιστικό αυτοδιοικητικό λόγο, και έχει σημαντική παρουσία στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Καλαμάτας συνδημιουργώντας  μια μεγάλη πολύχρωμη αυτοδιοικητική παράταξη. Συμμετέχει με μέλη φίλους  και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στην δημοτική παράταξη  Ανοικτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες με επικεφαλής του ψηφοδελτίου, τον υποψήφιο δήμαρχο Μανώλη Μάκαρη .

20110213-προβολη-ταινιασ.jpg

με κέντρο τον άνθρωπο

P1000600

αλληλεγγύη συμμετοχή

ergostasio ηλεκτρικής καλαματας

Παλιά Ηλεκτρική Εταιρεία Καλαμάτας

 

Numbers-2<+>Το “Δίκτυο”  προσπαθεί να βοηθήσει στη δημιουργία  μιας μαχητικής αυτοδιοικητικής λογικής για τα άμεσα θέματα στο δήμο Καλαμάτας που κινείται  στην κατεύθυνση:
– Κοινοτική συνεργατική οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων .
– Εγρήγορση της τοπικής κοινωνίας για τις ελλείψεις στις δημόσιες υποδομές, νέα λογική για την αναπτυξιακή προοπτική και ανασυγκρότηση του δήμου .
– Αποτροπή των επαπειλούμενων ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων υποδομών, και της διάλυσης των δημοτικών υπηρεσιών.
– Επεξεργασία μιας νέας ταυτότητας του δήμου μας, από νέες  -υπαρκτές και δρώσες – κοινωνικές δυνάμεις που προσέρχονται σε αυτό στο αυτοδιοικητικό πεδίο.
– Τον αναπροσανατολισμό του δήμου στη στήριξη της τοπικής αγροτικής -και όχι μόνο- παραγωγής, καθώς και την υποστήριξη του εκτός πολεοδομικού ιστού χώρου,  σαν τόπου κατοικίας αγροτικών νοικοκυριών .

tassos

αναπροσανατολισμό του δήμου στη στήριξη της τοπικής αγροτικής -και όχι μόνο- παραγωγής

-απορριμματων.jpg

οικολογική συνείδηση στην διαχείριση των απορριμμάτων

Numbers-3

Αναδάσωση

Αναδάσωση

<+> Το “Δίκτυο” – μέσα από την νέα αυτοδιοικητική παράταξη  που απηχεί και προσπαθεί να εκφράσει , νέους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς- ενισχύει και επιδιώκει την ενεργοποίηση του εσωτερικού δυναμικού της κοινωνίας, και απορρίπτει, ως αποδεδειγμένα  αναποτελεσματική, την λογική της ανάθεσης .

Numbers-4<+> Το “Δίκτυο” επιδιώκει την αποκατάστασή του ρόλου της αυτοδιοίκησης ως εξουσίας των “κάτω”, που μπορεί να ασκηθεί αποτελεσματικότερα, δικαιότερα και επωφελέστερα, με την καθιέρωση της απλής αναλογικής και τη θεσμοθέτηση συμμετοχικών διαδικασιών κοινωνικού ελέγχου, σε συνδυασμό με τη γεωγραφική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ .

Στις 18 Μαΐου αγωνιζόμαστε 

μακαρησ

ψηφίζουμε το ψηφοδέλτιο στο δήμο Καλαμάτας “Ανοικτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες”

και  ψηφίζουμε με την κοινωνία για την κοινωνία

ψηφίζουμε

το ψηφοδέλτιο στο δήμο Καλαμάτας

“Ανοικτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες”

ψηφίζουμεαδεπ

Μανώλη

Μάκαρη

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...