• Χωρίς κατηγορία

Η επιστολη του Μανώλη Μάκαρη ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του ΔΙΚΤΥΟΥ με την αποδοχή της πρότασης

Sharing is caring!

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣYNTONIΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ «ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»


(διαβάστηκε στη γενική συνέλευση του Δικτύου)

Σας ευχαριστώ για την πρόταση σας να συμμετάσχω ως επικεφαλής συνδυασμού ευρύτερης συμπαράταξης στις επερχόμενες εκλογές στον δήμο Καλαμάτας.

Σε αυτή την δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει ιδιαίτερο ρόλο όσον αφορά την αλληλεγγύη την κοινωνική προσφορά και την συμμετοχή.  Κάτω από αυτές τις συνθήκες αποδέχομαι την πρότασή σας και σας διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

 Είναι προφανές ότι ο δήμος μας υφίσταται τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης και της κοινωνικής καταστροφής. Με τους εργαζομένους να χάνουν την δουλειά τους, τα εισοδήματα και τα δικαιώματα τους,  να πλήττονται τα δημόσια αγαθά και να διαλύεται  το κοινωνικό κράτος.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πλήττεται βάναυσα από τα μνημόνια και τον «Καλλικράτη». Ένας κατ’ εξοχήν λαϊκός θεσμός χρησιμοποιείται  για να υπηρετήσει  ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και των άλλων δημοτικών υπηρεσιών, την εγκατάλειψη κάθε κοινωνικής πολιτικής από την Τ.Α., την πλήρη ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, την εκποίηση του πλούτου της πατρίδας μας, όπως ενέργεια, τουρισμός, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια.

Σήμερα είναι ανάγκη να συμβάλουμε όλοι μαζί για το ξεπέρασμα της κρίσης στο πλευρό του λαού μας για  την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Συναντηθήκαμε στους κοινούς μας αγώνες κατά των μνημονίων το τελευταίο διάστημα και θα είναι ωραίο και  χρήσιμο και για τους πολίτες του δήμου μας  να προχωρήσουμε στις δημοτικές εκλογές με ένα  συνδυασμό συμπαράταξης και νίκης με αντιμνημονιακό, δημοκρατικό, οικολογικό στίγμα.

Για  ένα Δήμο :

— ανθρώπινο με αλληλεγγύη και προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ανέργων των φτωχών και των ασθενέστερων στρωμάτων.

— ανοιχτό στην συμμετοχή και τον έλεγχο των πολιτών, μαχόμενο, διεκδικητικό και όχι στεγνό διαχειριστικό μηχανισμό.

— υπόδειγμα διαφάνειας σε όλους τους τομείς διαχείρισης δημοσίου και δημοτικού χρήματος.

— «πράσινο» με προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, με βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων, ανάδειξη και προστασία των οικοσυστημάτων.

–που θα υπερασπίζεται τον δημόσιο χώρο από την εμπορευματοποίηση .

— με σύγχρονη αποτελεσματική διοίκηση, για ποιοτικό έργο και υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών του.

Πιστεύω ότι το αυτοδιοικητικό μας ψηφοδέλτιο μπορεί να γίνει ψηφοδέλτιο ανατροπής και υπόδειγμα συλλογικής λειτουργίας με ήθος και δημοκρατία.

Είμαι σίγουρος ότι θα αφήσει στο χρόνο τη δική του αφήγηση αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί σήμερα και την ελπίδα ότι κάτι νέο ξεκινάει για το τόπο μας.

Μανώλης Μάκαρης

Από τη συνέντευξη τύπου το “Δίκτυο” για το Πλαίσιο μέτρων υπέρ των αδυνάτων πολιτών

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...