Ο Μπεχράκης λέει: “Οχι” στη συνεργασία Καλαμάτας – Σβέμπις Χαλ

Sharing is caring!

Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2013 20:25

Ο Μπεχράκης λέει: “Οχι” στη συνεργασία Καλαμάτας – Σβέμπις Χαλ

Ο Μπεχράκης λέει: "Οχι" στη συνεργασία Καλαμάτας - Σβέμπις Χαλ

Την αντίδρασή του επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών, στο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και του γερμανικού αυτοδιοικητικού φορέα Σβέμπις Χαλ -που ενέκρινε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόσφατη συνεδρίασή της κι ενώ το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας είχαν αποχωρήσει διαμαρτυρόμενες για τον τρόπο λειτουργίας του Σώματος

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Στ. Μπεχράκης σημειώνει ειδικότερα:

“Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η υπογραφή πρωτοκόλλου “συνεργασίας” της γενέτειρας περιοχής του εντεταλμένου της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για την ελληνογερμανική “συνεργασία” Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, με την γενέτειρα του Ελληνα πρωθυπουργού.

Στην ψηφοφορία τελικά που έγινε, καταμετρήθηκαν μόνο οι ψήφοι της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας του φιλομνημονιακού Παναγιώτη Νίκα, μετά την αποχώρηση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής απέναντι στο συλλογικό όργανο του δήμου.

Η πράξη της συναίνεσης με τις ”αδελφές ψυχές” της γενέτειρας του Φούχτελ μεταφέρει το έντονο συμβολικό φορτίο της πολιτικής και οικονομικής υποταγής της χώρας και θα μας θυμίζει μαζί τον υποτιμητικό τρόπο που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην Αθήνα. Η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας, για συνεργασία με την γενέτειρα του Γερμανού εντεταλμένου, είναι μια προσπάθεια για δημιουργία σαφούς δέσμευσης της επόμενης δημοτικής αρχής που θα προκύψει από τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου, από τη σημερινή δημοτική αρχή. Στηρίζει, ως προγεφύρωμα, ανοικτά τις προσπάθειες για την ανάπτυξη γερμανικών τραπεζών στην περιοχή και άλλων συμφερόντων στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι μια συνεργασία που μπορεί να γίνει αποδεκτή, χωρίς να προσβάλει τους Καλαματιανούς, με δήμους της Γερμανίας, όσο χρονικό διάστημα η χώρα μας είναι στη δίνη της οικονομικής κρίσης και την μετατροπή της σε αποικία χρέους, δεν μπορεί να μην έχει βασικό απαραίτητο -και με απόλυτη σαφήνεια διατυπωμένο- όρο στη συμφωνία για συνεργασία μεταξύ των δύο μερών, την από κοινού προώθηση της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου στη χώρα μας και καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων. Υποχρέωση που υπάρχει από την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας και δεν αναγνωρίζεται επίσημα ακόμα από τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση, ενώ υπάρχουν και οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας.

Η παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, μαζί με τη λίστα όσων Ελλήνων κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων χρηματίστηκαν από τη Siemens, θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενημέρωση του ελληνικού λαού για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από τη γερμανική εταιρεία και θα βοηθήσει την πάταξη της διαφθοράς και στις δύο χώρες”.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...