• Χωρίς κατηγορία

Πογκρόμ κατά Ρομά

Sharing is caring!

02/08/13 

Οι εκκαθαρίσεις της Αστυνομίας –με τις ευλογίες της πολιτείας– σε καταυλισμούς Ρομά συνεχίστηκαν και χθες στη Μεσσηνία, υπακούοντας στο γενικότερο σχέδιο που λαμβάνει χώρα εδώ και μέρες σε νομούς της Πελοποννήσου.

Χθες σειρά είχαν καταυλισμοί στην περιοχή του Μελιγαλά και του Αριοχωρίου, όπου για άλλη μια φορά άντρες των ΜΑΤ εισέβαλαν στις παράγκες και στα καταλύματα των Ρομά και άρχισαν τους ελέγχους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, έως χθες το απόγευμα είχαν ελεγχθεί περίπου 300 άτομα και 143 οχήματα και συνελήφθησαν 19 άτομα, 15 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί. Ειδικότερα συνελήφθησαν:

Δύο ημεδαποί (εκ των οποίων ένας Ρομά) για όπλα, 4 ημεδαποί για υγειονομικές παραβάσεις, 5 ημεδαποί Ρομά για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, 2 ημεδαποί Ρομά για απόπειρα κλοπής, 2 ημεδαποί για ναρκωτικά, 1 αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα-αποφάσεις, 2 αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρα, ενώ κατασχέθηκαν: 2 κυνηγετικά όπλα, 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα, μικροποσότητα ηρωίνης, 13 ναρκωτικά χάπια, κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι.

Παράλληλα χθες Ρομά, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την περιοχή Αμπελάκια όταν μπουλντόζες γκρέμισαν τις παράγκες τους, βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο της Καλαμάτας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, ωστόσο δεν έγιναν δεκτοί από τον δήμαρχο κ. Νίκα. Οι Ρομά αποχώρησαν, αφού προειδοποίησαν πως θα πάνε να μείνουν έξω από το δημαρχείο έως ότου βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.

 

Δημήτρης Τερζής

 

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...