• Χωρίς κατηγορία

“Μνημείο αναξιοκρατίας” το οργανόγραμμα του Δημοτικού Φορέα Καλαμάτας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Sharing is caring!

02/07/2013

Σοβαρές καταγγελίες για αναξιοκρατία, νεποτισμό και φωτογραφικές διατάξεις υπέρ των αρεστών της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, κάνει η διοίκηση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Αυτά συμβαίνουν, τονίζει η ΑΔΕΔΥ, στον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού αλλά όχι μόνο εκεί…


Την Πέμπτη η παράταξη της πλειοψηφίας υπερψήφισε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Φορέα, θέμα για το οποίο προκλήθηκε εντονότατη αντιπαράθεση με παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Έρχεται τώρα το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και τονίζει ότι Οργανισμός που ψηφίστηκε αποτελεί «μνημείο αναξιοκρατίας», ενώ καλείται ο δήμαρχος να αναθεωρήσει.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι τους εργαζόμενους τους ενδιαφέρει να έχουν δουλειά και όχι πόσοι θα είναι οι προϊστάμενοι και τι ειδικότητα θα έχει ο διευθυντής, κάτι όμως που δεν απαντάει στα ζητήματα που έχουν θέσει τόσο οι εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς (οι οποίοι υπάγονται στον Φορέα) όσο και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ αλλά και παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση αυτή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Χρήστος Σταθόπουλος και ο γραμματέας Παναγιώτης Κάρκαλης, τονίζει τα εξής:
«Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας έχει πολλές φορές εκφράσει την πάγια θέση του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος σχετικά με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας των δημοσίων υπηρεσιών και Οργανισμών.
Είναι το μέσον εκείνο που καθιστά λειτουργική την κάθε δημόσια υπηρεσία για να υπηρετεί το σκοπό ίδρυσής της υπηρετώντας έτσι το κοινωνικό σύνολο, τις τοπικές και γενικότερες ανάγκες και ταυτόχρονα επιτρέπει και επιβάλλει την ομαλή επαγγελματική εξέλιξη και αξιοποίηση των στελεχών της.
Δυστυχώς ο Δήμος Καλαμάτας για μια ακόμη φορά επανέλαβε τον κακό εαυτό του. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/06/2013 εισήγαγε προς ψήφιση εσπευσμένα τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας (ΝΠΔΔ). Χωρίς καν να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι ποιος είναι ο συντάκτης, χωρίς διαβούλευση, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των εργαζομένων, χωρίς ακόμη να τηρηθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες προθεσμίες. Γιατί άραγε αυτή η πρεμούρα; Τι εξυπηρετεί; Εφόσον είναι επείγουσα και σημαντική υπόθεση γιατί επί δύο και πλέον χρόνια δεν γινόταν αποδεκτό από τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου το αίτημα του Συλλόγου των Εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς για την αναγκαιότητα ψήφισης του Ο.Ε.Υ;
Με περισσή αλαζονεία η δημοτική πλειοψηφία, δυστυχώς δεν δεχόταν κουβέντα.
Η δημοτική πλειοψηφία για να καλύψει δήθεν τα κενά που η πολιτική της δημιούργησε, προχώρησε στην ψήφιση ενός Ο.Ε.Υ. μνημείο αναξιοκρατίας, νεποτισμού και φωτογραφικών διατάξεων (δεν είναι η πρώτη φορά).
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας και η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος « με δική μου ευθύνη και εντολή δεν έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα ο Ο.Ε.Υ. του Νομικού Προσώπου, αλλά τώρα πρέπει να το ψηφίσουμε διότι μας το ζητά ο επίτροπος, βέβαια δεν είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε, εξάλλου σε τρείς μήνες θα το αλλάξουμε ξανά…!!!»
Αλήθεια μπορούν να στερούν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων;
Γιατί δεν αξιοποιείται το προσωπικό ανάλογα με τα προσόντα και την ειδικότητά του;
Γιατί στους παιδικούς σταθμούς δεν έχουν γίνει κρίσεις προϊσταμένων από το 2005 περίπου; Ποιόν ενοχλεί η διαφάνεια και η αξιοκρατία;
Ο κύριος εισηγητής του θέματος απέφυγε τη βάσανο της εισήγησης δια της απουσίας του, ο δε αναπληρωτής μας είπε ότι αν τελικά καταργηθούν τα νομικά πρόσωπα των Δήμων, τότε θα εντάξουν τις υπηρεσίες στο οργανόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας. Μα τότε κύριε εισηγητά θα έχουν απολυθεί και οι εργαζόμενοι, και αν είστε πρόθυμοι να το κάνετε αυτό γιατί δεν το κάνατε το 2011 που σας το είχε εισηγηθεί ο Σύλλογος εργαζομένων στο χώρο αυτό η έστω και τώρα; Μήπως για τις αντιμισθίες των Προεδρείων και για εξυπηρέτηση της μικροπολιτικής;
Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η προσπάθεια διάσπασης, υπονόμευσης, ποινικοποίησης των συνδικαλιστών και της συνδικαλιστικής δράσης στο χώρο αυτό συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση, με στόχο βέβαια τον περιορισμό των συνδικαλιστικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται από τα δεινά της οικονομικής κρίσης, που οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν γίνει τα εξιλαστήρια θύματα, που οι κοινωνικές υπηρεσίες και το κοινωνικό κράτος καταρρέουν, αποτελεί έγκλημα κατά των πολιτών η μη σύννομη αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών και ιδιαίτερα ικανών στελεχών.
Καλούμε τον Δήμαρχο Καλαμάτας να αναθεωρήσει αυτή την πολιτική και να συνεργαστεί με κάθε εμπλεκόμενο και κυρίως με τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό για να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό και επιθυμητό αποτέλεσμα προς το συμφέρον των πολλών και όχι των αρεστών και ολίγων. Τούτο αποτελεί υποχρέωση και καθήκον κάθε δημόσιου λειτουργού.
Σε διαφορετική περίπτωση τους αποδίδουμε στην κρίση των συμπολιτών μας για άλλη μια φορά υποσχόμενοι ότι θα στηρίξουμε με κάθε νόμιμη διαδικασία τα συμφέροντα των εργαζομένων που στην προκειμένη περίπτωση συμπίπτουν με τα συμφέροντα των συμπολιτών μας».

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...