Οι αριστεροί της ΕΡΤ, η οβιδιακή μεταμόρφωση και τα έργα στη Φαρών

Sharing is caring!

ΘΑΡΡΟΣ

από τη στήλη Καραμαχίλη 01/07/2013

tsigganoi «Με τον κύριο Δήμαρχο δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη», έγραψαν όλο παράπονο, σε επιστολή τους, οι «οικογένειες Αναστασόπουλοι και γαμπροί», που διαμαρτύρονται επειδή καλούνται να εγκαταλείψουν τον τσιγγάνικο καταυλισμό τους, στα Παλιάμπελα της Καλαμάτας και να απελευθερώσουν αυτό το δημοτικό χώρο που προορίζεται για την άθληση της νεολαίας.

Για να είμαστε ειλικρινείς, μερικές φορές και εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη με τον κύριο δήμαρχο. Ακόμη περνούν από τα μάτια μας οι λέξεις των δηλώσεών του προς τις εφημερίδες, ότι το κτήριο της παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, που βρίσκεται δίπλα από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο και απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο, είναι ένας «ερειπιώνας» και μια «εστία τρωκτικών». Θυμόμαστε σαν να ήταν χθες τις κατηγορηματικές του ανακοινώσεις ότι το κτήριο αυτό θα κατεδαφιστεί και θα «ανασάνει ο τόπος».
Και ξαφνικά ο δήμαρχος έβαλε σφουγγάρι σε όλα αυτά και προχθές διαβάσαμε ότι το κτήριο της Ηλεκτρικής Εταιρείας όχι μόνο δεν θα κατεδαφιστεί αλλά έχει ήδη βρει το χορηγό που θα χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του!
Εσείς βγάζετε άκρη με αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση του δημάρχου Καλαμάτας; Και μην νομίζετε ότι ο δήμαρχος δεν ήταν αποφασισμένος να γκρεμίσει το κτήριο. Τόσο αποφασισμένος έδειχνε ώστε το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» και ο επικεφαλής του, Σταμάτης Μπεχράκης, ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές από τον κόσμο για να διασωθεί αυτό το κτήριο. Μέχρι και στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού είχαν προσφύγει. Γιατί, όπως λέει το «Δίκτυο», δεν είναι ένα τυχαίο οικοδόμημα αλλά ένα μνημείο της βιομηχανικής ιστορίας της πόλης που πρέπει να μείνει όρθιο και να συνδεθεί με τα άλλα βιομηχανικά κτήρια όπως τους μύλους στο λιμάνι, το σιδηροδρομικό σταθμό, τους φούρνους του παλιού εργοστασίου Λιναρδάκη στο Μέγαρο Χορού.
Μήπως όμως αυτή η ιστορία δείχνει ότι τελικά ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν διστάζει να παραδεχτεί το λάθος του και να αναγνωρίσει το δίκιο που είχε στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Σταμάτης Μπεχράκης; Τελικά ο κ. Νίκας δεν είναι ο απόλυτος και ο αυταρχικός δήμαρχος, όπως κάποιες φορές οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι είναι.
Είναι ένα ακόμη θετικό στοιχείο του δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος φαίνεται ότι είναι παράδειγμα και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον συμπατριώτη Αντώνη Σαμαρά.
Τι λέει μονίμως ο Παναγιώτης Νίκας: Ότι στο Δήμο Καλαμάτας το ΠΑΣΟΚ και η αριστερά έχουν βάλει τους δικούς τους ανθρώπους μέχρι και από τα παράθυρα. Ιδίως για τη ΔΕΥΑΚ λέει ότι ήταν το μαγαζί που δόθηκε σχεδόν ολόκληρο στους αριστερούς (άραγε και εκείνοι που μπήκαν επί Παναγή Κουμάντου αριστεροί ήταν;). Τα ίδια δεν είπε προχθές στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς; Παραδέχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία πράγματι διόριζαν κόσμο στην ΕΡΤ, σημείωσε όμως ότι αυτοί που διορίζονταν ήταν αριστεροί…! Όπως καταλαβαίνετε, επιτέλους ήρθε ο καιρός για να μπουν στις δουλειές και οι Νεοδημοκράτες με τους Πασοκατζήδες…
Καταγγελίες κάνουν ο Θόδωρος Μπρεδήμας και ο Σταμάτης Μπεχράκης επειδή, λένε, ο δήμαρχος τους είπε να «πάρουν δρόμο» από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας κατά την τελευταία συνεδρίαση. Μα αντί να ευχαριστούν το δήμαρχο επειδή τους σκέφτεται εκείνοι κάνουν καταγγελίες; Ο δήμαρχος πήγε στη συνεδρίαση καμιά ώρα μετά το ξεκίνημά της. Κάποια στιγμή λοιπόν σκέφθηκε ότι οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που ήταν εκεί από την αρχή της συνεδρίασης, θα είχαν κουραστεί, είχε πάει η ώρα και μία τη νύχτα, οπότε τους είπε να «πάρουν δρόμο» για να ξεκουραστούν. Γιατί το πήραν τόσο στραβά οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης;
Στενοχωρημένοι και πικραμένοι είναι κάποιοι πιστοί δεξιοί. «Εμείς κερδίσαμε τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει και πάλι, ενώ έχει καταποντιστεί» λένε. Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι λίγο μπερδεμένοι και βραχυκυκλωμένοι με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Δεκαπέντε ημέρες πριν, τότε που έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Χριστόπουλος, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, έγραφε σε κείμενο-διαμαρτυρία της κομματικής οργάνωσης ότι «ζούμε τη χειρότερη εκδοχή της δεξιάς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ακόμη και δημοσιογράφων της ΕΡΤ να αναδείξουν τον Σαμαρά ως εθνικό ηγέτη». Άραγε ο Γιάννης Χριστόπουλος θεωρεί ότι αυτή «η χειρότερη εκδοχή της δεξιάς» θα πάψει να υφίσταται επειδή αντιπρόεδρος της δικομματικής κυβέρνησης ανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος;
Διαβάσαμε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας διαβεβαίωσε πως με το έργο που γίνεται στη Φαρών, για τη διαπλάτυνση του δυτικού πεζοδρομίου, θα αντιμετωπιστεί οριστικά και το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή από την οδό Κρήτης και κάτω, όταν σημειώνονται μπόρες. Στην περιοχή αυτή ο δρόμος μετατρέπεται σε χείμαρρο και πολλές φορές τα νερά μπαίνουν στα ισόγεια καταστήματα. Είναι απορίας άξιο πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αφού το έργο που γίνεται δεν καμία σχέση με τη διαχείριση των ομβρίων. Ωστόσο, εμείς σημειώνουμε τη διαβεβαίωση του δημάρχου, ώστε να τον συγχαρούμε ένθερμα εφόσον επαληθευτούν οι διαβεβαιώσεις του ή να του πούμε ότι παραπλανούσε εφόσον συνεχιστεί το ίδιο φαινόμενο.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...