• Χωρίς κατηγορία

Δημοτικός Λαχανόκηπος στην Καλαμάτα

Sharing is caring!

Προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου στην Καλαμάτα, ενώ ο Δήμος, όσον αφορά την παραχώρηση κηπαρίων.

Localit.gr » Δημοτικός Λαχανόκηπος στην Καλαμάτα.

Δημοτικός λαχανόκηπος στην Καλαμάτα
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012, 12:23

Ακόμη μία πρωτοποριακή ιδέα τίθεται σε εφαρμογή από τον Δήμο της Καλαμάτας. Αυτή αναφέρεται στον «Δημοτικό Λαχανόκηπο». Ναι, δεν κάνουμε λάθος, αφού η εντολή δόθηκε ήδη από τον δήμαρχο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Ο κ. Νίκας σημείωσε προς τις Διευθύνσεις Πολεοδομίας & Πρασίνου να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή όλων των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, ώστε αυτοί να δοθούν στους δημότες σε όποιους έχουν την ανάγκη να καλλιεργήσουν κα να παράγουν.

Η όλη διαδικασία και ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα εξελιχθεί θα αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο δήμαρχος «...έχουμε οικόπεδα δύο, τριών και τεσσάρων στρεμμάτων, κοινωφελείς χώρους. Δεν είναι δυνατόν αυτοί να είναι γεμάτοι σκουπίδια και βάτα. Να δοθούν στους πολίτες που έχουν τη διάθεση να τους καλλιεργήσουν, ώστε να υποστηριχθεί η οικιακή οικονομία».

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

πλυση εγκεφαλουΚαλαμάτα:Προτεραιότητα σε οικονομικά αδύνατους για τους δημοτικούς λαχανόκηπους
Home » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Καλαμάτα:Προτεραιότητα σε οικονομικά αδύνατους για τους δημοτικούς λαχανόκηπους
No comments yet
Posted on 21 Ιουνίου 2013
Ετικέτες:sexmekorimou

Προτεραιότητα σε όσους έχουν χαμηλό εισόδημα, στους ανέργους, στους πολυτέκνους και στους πολίτες που δεν διαθέτουν αγροτεμάχια, θα δοθεί όσον αφορά στην παραχώρηση δημοτικών χώρων για τη δημιουργία λαχανόκηπου. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στο Δήμο Καλαμάτας, όταν ανακοινωθεί η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, είναι: 1. Αίτηση, 2. Φωτοτυπία ταυτότητας, 3. Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας, 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, 5. Φορολογική Δήλωση, έντυπα Ε1 και Ε9.

Για την καλλιέργεια εποχικών λαχανικών θα παραχωρηθούν καταρχήν χώρος 2,5 στρεμμάτων στο Δυτικό Κέντρο και 1,5 στρέμματος στο Ανατολικό Κέντρο.

Οι υποψήφιοι καλλιεργητές πρέπει απαραίτητα να είναι κάτοικοι του Δήμου Καλαμάτας και, μάλιστα, να διαμένουν πλησίον των περιοχών εφαρμογής του Δημοτικού Λαχανόκηπου, κάτι που θα αποδεικνύεται από ένα πρόσφατο λογαριασμό οργανισμού κοινής ωφέλειας.
Σε κάθε δικαιούχο θα παραχωρούνται 50 τετραγωνικά μέτρα, χώρος στον οποίο θα καλλιεργεί λαχανικά βιολογικής γεωργίας. Ο Δήμος Καλαμάτας θα παρέχει την αναγκαία τεχνογνωσία με ειδικά σεμινάρια, καθώς και το νερό για την άρδευση.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...