• Χωρίς κατηγορία

Ο ναζισμός είναι εξ ορισμού προτροπή σε εγκληματικές πράξεις.

Sharing is caring!

Σε κάθε περίπτωση, η άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν οφείλεται σε κενά του νόμου. ΟΙ αιτίες της ανόδου της Χρυσή Αυγής που θα μπορούσαν να αναφερθούν κωδικοποιημένα και “εν τάχει” είναι η φοβερή οικονομική κρίση που έχει καταστρέψει τη χώρα μας και ο επικοινωνιακός εξωραισμός της οδυνηρής κατάστασης που ζουν οι έλληνες αποτελούν το πλεον προσφορο έδαφος της ανάπτυξης των ιδεων της Χρυσής Αυγής. Φυσικά υπάρχουν και ειδικότερες αιτίες που την υποβοηθουν στη διεύρυνση της επιρροή της. Όπως είναι η απουσία ενός ενιαίου και συμπαγούς δημοσιογραφικου πολιτικού κοινωνικού μετώπου απέναντι σε ναζιστικές και νεοναζιστικές απόψεις.Η απόπειρα διαφόρων κύκλων να εξωραΐσουν τη φυσιογνωμία της ως καταδιωκόμενης δύναμης,η ανιστορική και παραπλανητική θεωρία της υποτιθέμενης ταυτότητας των «δύο άκρων», η επαμφοτερίζουσα στάση των όμορων συντηρητικών πολιτικών χώρων απέναντι της το «κλείσιμο ματιού» προς την εκλογική επιρροή της ΧΑ, στο όνομα μάλιστα της καταπολέμησής της και η προβολή απόψεων στα μέσα ενημέρωσης που την εμφανίζουν ως «θύμα» ενός σάπιου πολιτικού συστήματος.

Τελευταία αναπτύσσεται, με αφορμή και την προσπάθεια να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση ναζιστικού λόγου το επιχείρημα για το απόλυτο δικαίωμα του ατόμου στην ελευθερία του λόγου. Οι οπαδοί του επιχειρήματος αυτού στα πλαίσια ενός “Λαϊκού διαφωτισμού” υποστηρίζουν ότι ακόμη και περιπτώσεις ʺυποκίνησηςʺ μέσω του λόγου δεν αποτελούν αιτία για τον περιορισμό αυτού του δικαιώματος. Μια τόσο ακραία άποψη υποστηρίζεται από έναν πλήρη φιλοσοφικό διαχωρισμό ανάμεσα στις ιδέες και τις πράξεις.Παράδειγμα ο λόγος μίσους δεν είναι μόνο λόγος αλλά και πράξη γιατί πλήττει την ίση αξιοπρέπεια εκείνων των ομάδων εναντίον των οποίων στρέφεται και εμποδίζει την ομαλή τους ένταξη στην πολιτική κοινότητα.Η άλλη πλευρά του λόγου μίσους και η δολοφονική βιαιοπραγία του ακροδεξιού νορβηγού Άντερς Μπρέιβικ δεν μπορούν να αποσυνθεθούν.

Φυσικά απόψεις έχει ο μοναρχικός και ο αναρχικός, ο αριστερός ο κομμουνιστής και ο εθνικιστής, ο χριστιανός και ο μωαμεθανός, ο μιλιταριστής και ο αντιεξουσιαστής, όχι ο ναζιστής.


χιτλερ για χιλια χρονια
Τι έγραφε το 1987 για το θάνατο του Χίτλερ ο Μιχαλολιάκος
Σαν σήμερα, 30 Απριλίου, το 1945 ο Αδόλφος Χίτλερ πέθανε, αυτοκτονώντας στο υπόγειο καταφύγιό του στο Βερολίνο. Το τεύχος 26 (Μάιος 1987) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» είναι αφιερωμένο στο συγκεκριμένο γεγονός για το οποίο γράφει μάλιστα ο Νίκος Μιχαλολιάκος γράφει τα εξής:

«Στις 30 Απριλίου 1987 συμπληρώθηκαν σαράντα δύο ακριβώς χρόνια από την Βαλπούργια Γερμανική νύχτα της 30ης Απριλίου 1945, κατά την οποία ο Αρχηγός του Γερμανικού Ράιχ και οραματιστής της Νέας Ευρώπης Αδόλφος Χίτλερ έθεσε μόνος Του (σ.σ. προσοχή στο κεφαλαίο Τ) εις την γήινη παρουσία Του. […] 30 Απριλίου 1945, μία λαμπερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άνδρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός».

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής αναφέρει: «Δεν έχουμε σκοπούς πολιτικάντικους, ούτε και υποφέρουμε από το άγχος της κοινοβουλευτικής παρουσίας, δεν αναζητούμε μια θέση κάτω από τον ήλιο της δημοκρατίας, αρνούμεθα την δημοκρατία, αρνούμεθα την αρχή της πλειοψηφίας, αρνούμεθα την πολιτική του marketing και παραμένουμε πιστοί, σήμερα που όλοι γίνανε άπιστοι, παραμένουμε πιστοί στα οράματα της Εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας».

Το κείμενο καταλήγει: «Χίλια εννεακόσια ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!»

xrisi_augi1
Ελευθερία για όλες τις απόψεις, λοιπόν, και για εκείνες με τις οποίες όχι μόνο διαφωνούμε έντονα, αλλά τις βρίσκουμε άκρως απεχθείς ή και εξοργιστικές. Με μία εξαίρεση: τον ναζισμό.

Αυτό που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινή γνώμη απο την εξετρεμιστική ακροδεξια είναι η αναβίωση του ναζιστικού λόγου και η συστηματική προσπάθεια της Χρυσής Αυγής (που έχει σαφή ατζέντα) εξοικείωσης του κόσμου με τον λόγο αυτό. Δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με ακροδεξιούς απλώς, ούτε με χουντικούς μόνο, ούτε με φασίστες γενικώς. Εχουμε να κάνουμε με νεοναζί.
Με την αυστηρή έννοια του όρου , γενοκτονία διεπράχθη μόνο μία, από τους ναζί.Καλλιεργούν μεσω του λόγου τα επιχειρήματα οτι ορθώς εξοντώθηκαν άνθρωποι με βιομηχανικό τρόπο, Εβραίοι και Ρομά, όχι για να τους πάρουν τη γη τους ή την περιουσία τους, δεν τους σκότωσαν ως πολιτικούς αντιπάλους, δεν έσφαξαν τους μισούς για να φύγουν οι άλλοι, αλλά ως κατώτερες φυλές, ως υπανθρώπους ή ως σκουπίδια, όπως αποκάλεσε -και κανένας δεν ενοχλήθηκε- ο Κασιδιάρης τους Ρομά. Ολες οι άλλες, μικρές και μεγάλες, αποτρόπαιες σφαγές, από τις οποίες είναι διάστικτη η Ιστορία, εμπίπτουν στις κατηγορίες της εθνοκάθαρσης, των εγκλημάτων πολέμου, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, τα οποία είναι πολύ σοβαρά εγκλήματα.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...