• Χωρίς κατηγορία

Στο εισαγγελέα θιγόμενοι οικοπεδούχοι της Αγίας Τριάδας λόγω καταπάτησης των ιδιοκτησιών τους από τσιγγάνους

Sharing is caring!

Τελευταία Ενημέρωση: 09/12/2012 02:49

Αναφορά σε εισαγγελέα από θιγόμενους οικοπεδούχους στην Αγία Τριάδα

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

Αναφορά στον εισαγγελέα Καλαμάτας κατέθεσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τρίάδας για τα οικόπεδα που έχουν καταληφθεί στην περιοχή από τους τσιγγάνους. Η όλη κατάσταση, όπως περιγράφουν, τους έχει φέρει σε αδιέξοδο, καθώς η περιουσία τους εδώ και 26 χρόνια μένει ανεκμετάλλευτη, ενώ δρόμοι που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Πόλης δεν μπορούν να διανοιχθούν.

 

Παράλληλα, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους θιγόμενους οικοπεδούχους της περιοχής, Παναγιώτης Νταής, μιλώντας στο «Θάρρος» τονίζει ότι καθημερινά στη συγκεκριμένη περιοχή διαπράττονται εγκλήματα, με πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων.
Να σημειωθεί πως πρόσφατα την περιοχή επισκέφθηκαν ο εισαγγελέας Καλαμάτας μαζί με το δήμαρχο της πόλης.

 

 

Στον εισαγγελέα


Στην αναφορά τους οι οικοπεδούχοι, αναφέρουν προς τον εισαγγελέα ότι μετά την επίσκεψή του με το δήμαρχο στην περιοχή και παρά τη σωρεία παράνομων πράξεων και παραλείψεων που διαπίστωσαν, τίποτα δεν έχει αλλάξει.
«Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε κλοπή ρεύματος με παράνομες αυτοσχέδιες κατασκευές, παράνομες εγκαταστάσεις δημοτικής ύδρευσης και καταπάτηση δημοτικών οδών, παράνομες καταλήψεις, σωρεία πολεοδομικών και υγειονομικών παραβάσεων. Ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας υποσχέθηκε ότι άμεσα θα προβεί σε ενέργειες για διόρθωση όλων των παραπάνω, αλλά μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει πράξει. Επίσης, ούτε η ΔΕΗ έχει διακόψει τις παράνομες ρευματοδοτήσεις, ούτε η ΔΕΥΑΚ τις παράνομες υδροδοτήσεις, ούτε ο ΟΕΚ (νυν ιδιοκτησία ΟΑΕΔ) έχει απελευθερώσει τα ακίνητα της ιδιοκτησίας του. Εκτός από την προσωπική του κάθε ιδιοκτήτη ζημία, κινδυνεύει και η δημόσια ασφάλεια. Το μόνο που έχουμε εισπράξει μέχρι σήμερα είναι το έγγραφο του δημάρχου Καλαμάτας προς εσάς, που μας κοινοποιήθηκε γεμάτο ευχολόγια και μετάθεση ευθυνών», τονίζουν στην αναφορά τους προς τον εισαγγελέα οι διαμαρτυρόμενοι, ζητώντας να επιληφθεί και επιφυλάσσονται για κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου.

Οικοπεδούχος

Την κατάσταση περιγράφει πολύ αναλυτικά και ένας εκ των ιδιοκτητών, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος  Πρεβεζάνος.
Απέκτησε το οικόπεδο στην περιοχή μετά από ανταλλαγή για απαλλοτρίωση στο πλαίσιο του Σχεδίου Πόλης Καλαμάτας. Η απαλλοτρίωση του οικοπέδου γίνεται το 1986 και ο Δήμος τού δίνει νέο οικόπεδο ως αντάλλαγμα μετά από 16 χρόνια και, μάλιστα, ήδη καταπατημένο από τους τσιγγάνους.
Από το 2000 η ομάδα αυτών των οικοπεδούχων αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους, χωρίς μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. Δεν υλοποιήθηκαν ούτε οι δεσμεύσεις μετακίνησης των τσιγγάνων αυτών στην κατασκήνωση της Μπιρμπίτα, όταν αυτή δημιουργήθηκε.
Τώρα πλέον, όπως μας τόνισε ο κ. Πρεβεζάνος, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δε διαμαρτύρονται μόνο οι θιγόμενοι οικοπεδούχοι, αλλά και κάτοικοι και πολιτιστικοί σύλλογοι της γύρω περιοχής.
Το καλοκαίρι η περιοχή κινδύνεψε από φωτιά που εκδηλώθηκε από κλοπή ρεύματος και κάηκαν 3-4 στρέμματα.
Σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του εισαγγελέα, αποφασίσθηκε η διακοπή υδροδότησης, όμως ο Δήμος δεν το έχει πράξει. Ο κ. Πρεβεζάνος καταλήγοντας υπογράμμισε ότι οι οικοπεδούχοι δεν έχουν καμία αντιπαλότητα με τους τσιγγάνους, όμως θέλουν να δοθεί λύση στο ζήτημά τους και να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις περιουσίες τους.

 

«Οι θύτες και τα θύματα»

Ο δικηγόρος των οικοπεδούχων, Παναγιώτης Νταής, ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια διαπράττονται εγκλήματα με πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων:
«Ρευματοκλοπές με αυτοσχέδιους μηχανισμούς, καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων, κατάληψη δημοτικών οδών, πεζοδρομιών και πλατειών, κατάληψη ιδιωτικών εκτάσεων, παράνομες υδροδοτήσεις και υδροκλοπές, παραβάσεις καθήκοντος και σωρεία πολεοδομικών και υγειονομικών παραβάσεων.
Πρόσφατα είχαμε πυρκαγιά και κρούσματα ηπατίτιδας στο γειτονικό σχολείο.
Η ευθύνη για όλα τα παραπάνω έχει ονοματεπώνυμο: ο δήμαρχος της Καλαμάτας, ο πρόεδρος του δ. διαμερίσματος, ο διευθυντής της ΔΕΗ, ο διευθυντής του ΟΕΚ, ο διοικητής του ΟΑΕΔ και οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, εδώ και 15 χρόνια.
Με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους όλα αυτά τα χρόνια είναι οι θύτες. Οι εντολείς μου είναι τα θύματα. Οι τσιγγάνοι είναι ταυτόχρονα θύτες και θύματα.
Αυτή η εικόνα της τριτοκοσμικής γειτονιάς θα πρέπει να εξαλειφθεί, όπως υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι κατά την αυτοψία που πραγματοποιήσαμε αρχές Σεπτεμβρίου.
Μέχρι σήμερα έχουμε εισπράξει ευχολόγια και μετάθεση ευθυνών, το μόνο που ζητάμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και το νόμο σε αυτή τη χώρα τον εφαρμόζει ο εισαγγελέας και καμιά άλλη οργάνωση στην αγκαλιά της οποίας οι παραπάνω θύτες σπρώχνουν τους εντολείς μου».

 

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...