Καταγγελίες για παράβαση καθήκοντος και αθέμιτο πλουτισμό με αφορμή τη σύμβαση για τα σκουπίδια!

Sharing is caring!

Τελευταία Ενημέρωση: 08/12/2012 02:37

 

Καταγγελίες για παράβαση καθήκοντος και αθέμιτο πλουτισμό από τον Σταμάτη Μπεχράκη και τη μείζονα μειοψηφία με αφορμή τη σύμβαση για τα απορρίμματα της Καλαμάτας

 

Σε νέα φάση φαίνεται να μπαίνει το θέμα της μεταφόρτωσης και μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας μέσω του εργολάβου Θ. Καράμπελα.
Σε χθεσινές του δηλώσεις το «Θ» ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης, μετά τη νέα, κατά πλειοψηφία, απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, κάνει λόγο για «παρανομίες», «αδικαιολόγητο πλουτισμό από πλευράς του εργολάβου» και «παράβαση καθήκοντος».
Όπως υποστήριξε, με την τελευταία απόφαση τίθεται ζήτημα παράνομης οικονομικής συμφωνίας, αφού η Δημοτική Αρχή στο συμφωνητικό με τον εργολάβο δε βάζει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πληρωμή του την προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων για το χώρο που μεταφέρει τα σκουπίδια της Καλαμάτας. Κι αυτό, γιατί, με αυτή την πρακτική, χάνεται το δικαίωμα να προχωρήσει σε έλεγχο, αν δικαιούται ο εργολάβος το ύψος της αμοιβής που προβλέπει η σύμβαση. «Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Καλαμάτας πληρώνει 67,96 ευρώ ανά τόνο φορτίου απορριμμάτων, επειδή ο εργολάβος έχει αναφέρει ότι εναποθέτει τα σκουπίδια σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Έτσι, ανάλογα και με τη χιλιομετρική απόσταση που έχει πει, πληρώνουμε το αναλογούν ποσό.
Από τη στιγμή, όμως, που δεν υπάρχουν στοιχεία, ποιος γνωρίζει αν τα σκουπίδια πηγαίνουν, για παράδειγμα, σε κάποια νόμιμη χωματερή εκτός νομού ή δεν σκορπιούνται κάπου αλλού, σε κοντινότερη περιοχή. Είναι απορίας άξιο με την τακτική που κυριαρχεί, πώς εγκρίνονται από τον αρμόδιο επίτροπο οι πληρωμές. Εάν δεν υποχρεωθεί ο εργολάβος να φέρει αποδείξεις, τότε μιλάμε για παράβαση καθήκοντος από πλευράς των αρμοδίων του Δήμου Καλαμάτας, γιατί επιτρέπουν τον αδικαιολόγητο πλουτισμό του».
Το ίδιο κλίμα κυριάρχησε και κατά τη συζήτηση του παραπάνω θέματος στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θ. Μπρεδήμας, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της, Δ. Φαββατάς, έκαναν λόγο για αστικές και ποινικές ευθύνες από τη στιγμή που δε δίνονται στη δημοσιότητα τα παραστατικά του εργολάβου. Μάλιστα, ο τελευταίος σημείωσε ότι έχει ζητήσει με γραπτή του αίτηση από τον Οκτώβριο να του δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία, αλλά η Δημοτική Αρχή τηρεί σιγή ιχθύος.
Πάντως, από τις απαντήσεις του προέδρου της Επιτροπής, Δ. Μπούχαλη, αλλά και του εκπροσώπου της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Ι. Παπαδόπουλου, φάνηκε ότι, εάν διαρρεύσουν τα στοιχεία της συμφωνίας, θα δημιουργηθεί ζήτημα για το Δήμο Καλαμάτας!
Να σημειώσουμε ότι η νέα σύμβαση που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση αφορά στο διάστημα  από τις αρχές Δεκεμβρίου έως την ολοκλήρωση της διάθεσης της πίστωσης των 189.807,07 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

– See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1#sthash.1C7DrbDb.qetUANKi.dpuf

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...