Συνάντηση του Θανάση Πετράκου με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη.

Sharing is caring!

 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και έθεσε στον κ. Μουτζούρη το θέμα  Για το λιμάνι της Καλαμάτας

α) Ζήτησε να ενημερωθεί για το master plan του λιμανιού της Καλαμάτας και τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία παρέμβαση που να αλλοιώνει την ακτή από το ¨Πανελλήνιο έως τον Υπήνεμο μώλο¨ γιατί κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε την φυσιογνωμία της παραλίας της Καλαμάτας.

β) Ενημέρωσε τον κ. Μουτζούρη για τις ζημιές που υπάρχουν στον κυματοθραύστη του λιμανιού της Καλαμάτας όπως προκύπτει από το έγγραφο της Διεύθυνσης τεχνικών έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας.  Ζήτησε από τον κ. Γενικό να εγκριθούν το συντομότερο δυνατόν οι τεχνικές μελέτες και να εκτελεστούν τα αναγκαία έργα προστασίας ώστε να προληφθεί περαιτέρω καταστροφή.

Ο κ. Μουτζούρης έδωσε τον χάρτη του master plan και τόνισε ότι είναι αποκλειστική υπόθεση της τοπικής κοινωνίας να συζητήσει αν μελλοντικά στον χώρο αυτό θέλει να δημιουργήσει ¨ελαφρές¨ ναυταθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και εγκαταστάσεις για μικρά τουριστικά σκάφη και δεσμεύτηκε άμεσα ότι θα κατέβει ο ίδιος στην Καλαμάτα για να δει τις ζημιές στον κυματοθραύστη.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...