• Χωρίς κατηγορία

Αντίδραση του Δικτύου για την παρέμβαση χωρίς μελέτη στην οδό Λεΐκων .

Sharing is caring!

το ίχνος από το παλιό πεζοδρόμιο στο δρόμο είναι στοιχείο της σμίκρυνσης

 Το θέμα των παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής που υλοποιούνται στην οδό Λεΐκων απασχόλησε, μεταξύ άλλων, την  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  του Δήμου Καλαμάτας 28/5/12.

Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών» Σταμάτης Μπεχράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η διαπλάτυνση της οδού Λεΐκων γίνεται σε βάρος των πεζοδρομίων, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι με αυτή την παρέμβαση ο δρόμος γίνεται τελικά περισσότερο επικίνδυνος από όσο ήταν! Ο κ. Μπεχράκης, μάλιστα, ρώτησε τον πρόεδρο και αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρ. Ριζά, εάν οι παρεμβάσεις αυτές βασίζονται σε εγκεκριμένη μελέτη. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν στην οδό Λεΐκων αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας των οχημάτων και την αποφυγή μποτιλιαρίσματος σε περιπτώσεις συνάντησης μεγάλων οχημάτων.
Σχετικά με τα πεζοδρόμια καταβλήθηκε προσπάθεια, σύμφωνα με τον ίδιο, σε ένα άναρχο δομημένο περιβάλλον, όπου υπήρχε χώρος να κατασκευαστεί και πεζοδρόμιο, δίνοντας ικανοποιητικά τετραγωνικά μέτρα σε χρήση. Μάλιστα, σχολίασε ότι οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται έχουν και τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της περιοχής.
Επίσης, πρόσθεσε, δόθηκε σε χρήση χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, ένας μεγάλος χώρος 400 τετραγωνικά μέτρα περίπου, που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης, βόρεια της οδού Λεΐκων στο κέντρο μιας πυκνοδομημένης γειτονιάς.
Τέλος, σχετικά με το θέμα της βελτίωσης του φωτισμού, ο κ. Ριζάς είπε, ότι  έχουν προγραμματιστεί σημειακές παρεμβάσεις άμεσα, με την προσθήκη νέων φωτιστικών σωμάτων.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...