• Χωρίς κατηγορία

Τατούλης: αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας σε υψηλών προδιαγραφών προπονητικό αθλητικό κέντρο

Sharing is caring!

Τατούλης: «Υλοποιούμε μία μία τις δεσμεύσεις μας»

«Μία μία υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στο πελοποννησιακό λαό». Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στην αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας σε υψηλών προδιαγραφών προπονητικό αθλητικό κέντρο, που υπήρξε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τον διευθυντή Τεχνικών Έργων του Δήμου Καλαμάτας Τζαμουράνη Βασίλειο, το Δημήτρη Πουλόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας και πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Δήμου Καλαμάτας, τους αντιπεριφερειάρχες κκ. Νικολάκου, Παπαφωτίου, τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Πουλοκέφαλο και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας.

«Πρόκειται για έργο με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά για όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο όσον αφορά τον αθλητισμό», δήλωσε ο περιφερειάρχης και ζήτησε τη επίσπευση όλων των διαδικασιών προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

«Η Πελοπόννησος έχει τις δυνατότητες και δικαιούται να αποκτήσει ένα αθλητικό χώρο διεθνών προδιαγραφών», τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς και θα αναδείξει μία ακόμα υψηλού επιπέδου τουριστική δυνατότητα της Μεσσηνίας, «της ατμομηχανής στο τραίνο ανάπτυξης της Πελοποννήσου», όπως τη χαρακτήρισε.

Ο κ. Τζαμουράνης δήλωσε από τη μεριά του ότι η προσπάθεια αυτή είχε ξεκινήσει από το 2004, όταν και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» και ότι το κλίμα της περιοχής είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για το σκοπό αυτό.

Ο Περιφερειάρχης θα καλέσει σε σύσκεψη στην Καλαμάτα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να εξεταστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνέργεια με το Δήμο Καλαμάτας.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...