• Χωρίς κατηγορία

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Sharing is caring!

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται σε μια άσχημη οικονομική κρίση βουλίαζει στην ύφεση και παράλληλα χάνονται θέσεις εργασίας,εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα.Τα εισοδήματα συρικνώνονται,η ανεργία καλπάζει,μαγαζιά κλείνουν

Η κρίση είναι εδώ,μας αγγίζει όλους.Τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η ενίσχυση της Τοπικής Αγοράς.Η τοπικά αγορά παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή στην ανάπτυξη της πόλης και του νομού μας.

Στηρίζοντας τα Καλαματιανά μαγαζιά και τα Μεσσηνιακά προιόντα καταρχήν στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας των δικών μας ανθρώπων και έτσι προστατεύουμε αλλά και αυξάνουμε την απασχόληση.

Σημαντικό επίσης είναι οτι δε φεύγουν τα χρήματά μας από την πόλη μας και βοηθάμε έτσι την ενίσχυση και τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας.Είναι συμφέρων όλων μας να την υποστηίξουμε! Λέμε ΟΧΙ και γυρίζουμε την πλάτη στα ξένα πλυκαταστήματα που άνοιξαν με την ανοχή κάποιων ιθυνόντων που παρέδωσαν ”ελαφρά τη καρδία” το κλειδί της πόλης…

Τα χρήματα φεύγουν όχι μόνο απ’το νομό μας αλλά και από την Ελλάδα.Δεν επενδύουν μόνο πλούτο συσσωρεύουν και ενισχύουν τα κέρδη τους.Αυτή η ”διαρροή” χρημάτων προς τα έξω κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στις μικρότερες κοινωνίες.Ενώ τα καταστήματα της πόλης και του νομού μας διαθέτουν ποικιλία – ποιότητα αγαθών και είναι δίπλα μας.Οι σχέσεις που αναπτύσονται με τους δικούς μας ανθρώπους είναι μια ζεστή καλημέρα είναι ενα χαμόγελο…………..

Ταυτόχρονα όμως η επαγγελματίες πρέπει να προσπαθήσουν με ακόμα πιο προσιτές τιμές και προσφορές να είναι πιο κοντά στον καταναλωτή. Να μην παραλείψουμε να επισημάνουμε όμως οτι και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων θα πρέπει να σταθούν δίπλα στον επαγγελματία που δοκιμάζεται.Να μειώσουν τα ενοίκια όπου και όσο μπορούν…

Ο Δήμος,το Επιμελητήριο και όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει επίσης να κάνουν ενέργειες σε συνεργασία με παραγωγούς,βιοτέχνες και επαγγελματίες για την παραπάνω προβολή και ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.

Στις πολύ κακές οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι και πολίτες με ευθύνη και συνείδηση.Στην κρίση πρέπει να αντιδράσουμε,να απαντήσουμε.Να αλλάξουμε συνήθειες και νοοτροπίες και να σκεφτούμε τον τόπο μας.

Ας προτιμήσουμε τα τοπικά καταστήματα.Ας προτιμήσουμε τα προιόντα που παράγονται στον τόπο μας.Το βασικότερο:Δεν είναι προιόντα ανηλεούς εκμετάλλευσης ανθρώπων….

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...