Το Νοσοκομείο καλωσορίζει την δημιουργία Κ.Υ Αστικού τύπου στην Καλαμάτα !

Sharing is caring!

Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας.9.3.12

Mε αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8/3/2012, στο Δημαρχείο της πόλης μας, μεταξύ του Δημάρχου Καλαμάτας κ.Παναγιώτη Νίκα, του Διοικητή του Γ.Ν.Καλαμάτας κ.Γεωργίου Μπέζου και του Νομικού Συμβούλου κ. Χρήστου Αρχοντή, σχετικά με την προοπτική κατασκευής Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην ανατολική πλευρά της Καλαμάτας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
« Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουμε ως Διοίκηση του Γ.Ν.Καλαμάτας, το έντονο ενδιαφέρον και την βούληση του Δημάρχου κ.Παναγιώτη Νίκα να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία παραχώρησης έκτασης 7,5 στρεμμάτων στην ανατολική πλευρά της Καλαμάτας από το Δήμο στο Νοσοκομείο, με σκοπό την κατασκευή και λειτουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.
Προσωπικά θεωρώ πως η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου αποτελεί από τις πλέον σημαντικές προσπάθειες που μπορούν να λάβουν χώρα στο τομέα της υγείας στο τόπο μας.
Από άποψη σκοπιμότητας η κατασκευή ενός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην Καλαμάτας κρίνεται αναγκαία, χρήσιμη και επιβεβλημένη λαμβάνοντας υπόψη μας τις υφιστάμενες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.
Με αυτό το έργο σταματά οριστικά η απίστευτη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας που χρόνια τώρα είτε για περιστατικά που χρήζουν παροχή πρώτων βοηθειών είτε για θέματα συνταγογράφησης αναγκάζονται να προσέρχονται στο Νοσοκομείο.
Ταυτόχρονα όμως επιτυγχάνεται και μια μεγάλη αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου μας, που του δίνει την δυνατότητα για καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.
Οι δυνατότητες που μας παρέχει το ΕΣΠΑ, ώστε το υπό κατασκευή έργο να ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, αποτελεί για όλους μας κοινή μας ευθύνη και μοναδική χρηματοδοτική ευκαιρία και δυνατότητα που πρέπει να αξιοποιήσουμε.
Ως Διοίκηση του Νοσοκομείου αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την τοπική μας κοινωνία και όλους τους θεσμικούς φορείς ότι θα εξαντλήσουμε τον ενδιαφέρον μας ώστε τάχιστα να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ωρίμανσης του έργου.
Αυτό άλλωστε έχουμε πράξει και μέχρι τώρα με τα υπόλοιπα έργα που έχουν ενταχθεί και αφορούν είτε προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είτε την κατασκευή-κτιρική αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών υγείας .
Το αποτέλεσμα της προχθεσινής συνάντησης επιβεβαιώνει για ακόμα μία φόρα τη βασική αρχή της καθημερινής μας λειτουργίας και πράξης : η συνεργασία, η συνέργεια και η συμπόρευση στη συλλογική υπόθεση της υγείας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την λύση των προβλημάτων και την επίτευξη στόχων για καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας. Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί βασικό μας συνεργάτη και συνομιλητή στα θέμα υγείας και μπορεί να διαδραματίσει βασικό και ουσιαστικό ρόλο.
Ενώνοντας λοιπόν τις δυνάμεις μας, ΟΛΟΙ μπορούμε να αισιοδοξούμε και για την επόμενη μέρα στο τομέα της υγείας στο τόπο μας.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για την απόφαση και την πρόθεσή τους να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία παραχώρησης της έκτασης των 7,5 στρεμμάτων.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ κοινή πια μας ευθύνη αυτό που σήμερα εμφανίζεται ως όραμα να το μετατρέψουμε άμεσα σε πράξη.»

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...