• Χωρίς κατηγορία

http://www.kalamatajournal.gr ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Sharing is caring!

Σαν μια πρώτη νίκη περιέγραψαν το πρωί οι φορείς της πόλης, σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, την κήρυξη ως αντισυνταγματικού του νόμου που επιβάλλει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη πληρωμής του χαρατσιού, το οποίο έρχεται στους καταναλωτές με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, ο οποίος απέσπασε τα συγχαρητήρια από τους εκπροσώπους των άλλων φορέων για τη δράση του στη συγκεκριμένη υπόθεση, τόνισε ότι πρόκειται για τον πρώτο μνημονιακό νόμο που ακυρώνεται, έστω και μερικώς, «και μάλιστα ένα νόμο που είχε υποστηρίξει με πάθος ο συνταγματολόγος υπουργός Οικονομικών»!

Ο Κώστας Μαργέλης τόνισε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» και ανακοίνωσε ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για να ακυρωθεί πλήρως ο νόμος, δηλαδή και ως προς το αν είναι νόμιμο το χαράτσι. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι, εφόσον πρόκειται για έκτακτο και προσωρινό τέλος, το χαράτσι είναι Συνταγματικό.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου υπογράμμισε ότι στο εξής η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να εισπράττει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς το χαράτσι, εφόσον δεν έχουν και δεν θέλουν οι καταναλωτές να το πληρώσουν.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Αδαμόπουλος, υπογράμμισε ότι όλοι οι φορείς θα συνεχίσουν, ώστε να μην επωμίζονται οι επιχειρήσεις άδικα βάρη.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, επίσης μίλησε για δικαίωση των φορέων και υπογράμμισε ότι πρέπει να πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι αυτοί που δεν έχουν.
Ο αγώνας ενάντια στα άδικα μέτρα θα συνεχιστεί, υπογράμμισε και ο επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου «Αγωνιστική Συνεργασία», Θανάσης Πετράκος.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δίκτυο», Σταμάτης Μπεχράκης, αναφέρθηκε στο πόσο βοήθησαν οι Δήμοι της Αττικής, ώστε να υπάρχει αυτή η θετική εξέλιξη στο θέμα του χαρατσιού, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να στηριχθεί το κίνημα ενάντια στους μεσάζοντες, ώστε να επιτυγχάνουν καλύτερες τιμές τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές.
Ο Παύλος Γκρέκης, πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, τόνισε ότι, σε τόσο δύσκολες συνθήκες, οι φορείς πρέπει να είναι ενωμένοι, γιατί κάποιος μόνος του δεν πετυχαίνει τίποτα.
Στ.Μ.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...