• Χωρίς κατηγορία

Ο χειρισμός της δημοτικής αρχής για τα ακίνητα του κληροδοτήματος Αναστασόπουλος μας βρίσκει αντίθετους.

Sharing is caring!

«Ο χειρισμός της δημοτικής αρχής για τα ακίνητα του κληροδοτήματος Αναστασόπουλος μας βρίσκει αντίθετους. Πρόκειται για δύο συνεχόμενα ακίνητα επί της συμβολής των οδών Β. Γεωργίου 10-Βούλγαρη και Βούλγαρη 155, τα οποία έχουν κατασκευαστεί το 1930. Ως γνωστόν, έχουν κηρυχθεί διατηρητέα νεοκλασσικά και είναι συνολικής επιφάνειας 420 τετραγωνικών μέτρων.
Ενώ σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, εδώ και δύο μήνες, από το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» έμπαινε το ζήτημα της εκτίμησης της κατάστασης του κτηρίου και του ύψους των απαιτούμενων αποκαταστάσεων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, αυτό δεν έγινε μέχρι σήμερα. Αντ΄ αυτού η δημοτική αρχή προτίμησε να φέρει ξαφνικά το θέμα προς συζήτηση ως κατεπείγον. Επειδή το ενοίκιο ή άλλοι τρόποι αξιοποίησης των ακινήτων είναι εξαρτώμενοι άμεσα από το ύψος των επεμβάσεων αποκατάστασης, η Οικονομική Επιτροπή οδηγήθηκε μόνο τις ψήφους των μελών της πλειοψηφίας σε απόφαση για ενοίκιο 7.000 ευρώ το έτος και παράδοση του κτηρίου στο δήμαρχο Πειραιά κ. Μιχαλολιάκο.
Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη προσπάθεια να δοθεί στο Δήμο Πειραιά για 1.000 ευρώ ενοίκιο το έτος είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις όλων. Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει κάθε διαδικασία και να φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας».

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...