ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ

Sharing is caring!

Βύρων Χαρίτσης :

ΤΑ “ΑΓΙΑ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙ”;

Τα τελευταία χρόνια το Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας, εστία των τεχνών και του πολιτισμού και καμάρι του δήμου μας, παραχωρείται κατά καιρούς σε αθηναϊκά σχήματα, αμφίβολης σύνθεσης και ελεγχόμενης ποιότητας – για να  χρησιμοποιήσουμε τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό -, τα οποία καταφθάνουν για να εξασφαλίσουν τη γνωστή «αρπαχτή». Το φαινόμενο βέβαια δεν είναι καινούργιο, δεν μπορεί όμως να περάσει και απαρατήρητο.

    Στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του υπογράφοντα προς κάποιους αρμόδιους και στην πρόταση για τη θέσπιση κάποιων κριτηρίων με βάση τα οποία θα έπρεπε να εξετάζονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, η απάντηση ήταν ότι ίσως θα ήταν παρακινδυνευμένη η απόπειρα να χωρίσουμε τα πρόβατα από τα ερίφια και στο κάτω-κάτω, μ’ αυτόν τον τρόπο το Πνευματικό Κέντρο εξασφαλίζει κάποια έσοδα!

  Νομίζω ότι κάθε καλοπροαίρετος και λογικός πολίτης καταλαβαίνει ότι αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Δεν είναι τόσο δύσκολο να διαμορφωθούν κάποιοι όροι για την παραχώρηση της χρήσης του Π.Κ., αρκεί να υπάρχει πίστη στην αποστολή του και αποφασιστική βούληση για την αξιοπρεπή παρέμβασή στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Είναι προφανές ότι είναι άλλο πράγμα το άνοιγμα του Π.Κ. στις καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου μας και άλλο η πραγματοποίηση σ’ αυτό παραστάσεων ή και εκδηλώσεων άθλιας αισθητικής. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ λοιπόν ο κ. Δήμαρχος:

Συμφωνεί ότι η κατάσταση αυτή προσβάλλει  τους καλαματιανούς ή όχι;  Και αν συμφωνεί, σκοπεύει να παρέμβει ή θα εγκαταλείψουμε και «τα άγια τοις κυσί»;

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...