• Χωρίς κατηγορία

Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας είναι έργο βιτρίνας σε βάρος των πιο αδύναμων δημοτών, σε μια εποχή έλλειψης πόρων.

Sharing is caring!

από  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καλαμάτα 8/10/2010

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης 2010 Οκτωβρίου αποφασίστηκε με πρόταση και ψήφο της πλειοψηφίας του κ. Νίκα η ένταξη της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που διαθέτει κονδύλια για δράσεις ανάπλασης και αναβάθμισης υποβαθμισμένων συνοικιών και υποστήριξης των κατοίκων τους. Η ίδια η μελέτη, με την οποία χρηματοδοτείται ο Δήμος, αναγνωρίζει ότι προτεραιότητα έχει η χρηματοδότηση δράσεων στη Ράχη ,στην Αγία Παρασκευή, Άγιο Σίδερη, Άγιο Κωνσταντίνο και Καλύβια. Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί αναπλάσεις πλατειών, δημιουργία παιδότοπων, παιδικών σταθμών, κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων κ.λ.π. και ενώ  , έχουν μείνει έξω και δεν αναφέρονται και άλλες περιοχές όπως αυτές π.χ. των εργατικών κατοικιών με σοβαρά προβλήματα, του Δυτικού κέντρου. Ο Δήμος Καλαμάτας αντί να ακολουθήσει τα παραπάνω κριτήρια θα αντλήσει από το πρόγραμμα αυτό 3.400.000 ευρώ το μεγαλύτερο μέρος του για  έργα βιτρίνας .

Δυστυχώς η απερχόμενη δημοτική αρχή, στερεί το σημαντικό αυτό κονδύλι από συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη για να διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος του σε ένα έργο βιτρίνα όπως η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας. Ο κ. Νίκας αποφάσισε δηλαδή το ξήλωμα και ξαναφτιάξιμο της πλατείας που ήδη υπάρχει και λειτουργεί. Και φυσικά αν η κυκλοφοριακή μελέτη μετά από λίγο  δείξει κάτι άλλο, το ξανά ξήλωμα.

Αποδεικνύεται ότι ούτε μελέτες διαθέτει για αυτές περιοχές που θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και τις εγκαταλείπει στη τύχη τους σε δύσκολες εποχές

Πρόκειται για προκλητική ενέργεια και επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας σε μέρες δύσκολες που απαιτούν ακριβώς το αντίθετο. Ο Δήμος απεμπολεί τη δυνατότητα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στις μειονεκτικές συνοικίες και της υποστήριξης των κατοίκων τους.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...