• Χωρίς κατηγορία

Μουσικό Σχολείο Πρόβλημα με σίτιση και μεταφορά των μαθητών του

Sharing is caring!

Image

Ζητήματα που αφορούν στη σίτιση και τη μεταφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας έθεσε χθες στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, αντιπροσωπεία του σχολείου που τον επισκέφθηκε.
Παράλληλα, ο κ. Αλευράς είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, οι οποίοι του έθεσαν διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και η στέγαση της Ένωσης σε γραφείο του Διοικητηρίου.

Ένωση Γονέων
Η πρώτη συνάντηση του κ. Αλευρά ήταν με τους εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, με τους οποίους συζήτησε το θέμα των καταλήψεων. «Είναι μια Ένωση δραστήρια και ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με τις καταλήψεις. Η φιλοσοφία τους είναι “ανοικτά σχολεία, διεκδικήσεις, καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης”, άποψη με την οποία συμφωνώ. Έθεσαν και διάφορα άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση γενικότερα», σημείωσε.
Επίσης, κατέθεσαν στον κ. Αλευρά το αίτημα να τους διατεθεί ένα γραφείο στο Διοικητήριο για τη στέγαση της Ένωσης.

Μουσικό Σχολείο
Από το Μουσικό Σχολείο, τον κ. Αλευρά επισκέφθηκαν η διευθύντρια Άννα Φραγκιά, ο καθηγητής, γεωλόγος, ωκεανολόγος Νικόλαος Κάστανος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο ταμίας και μέλος αντίστοιχα του Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Νίκος Αθηναίος και Γ. Φιλόπουλος.
Οι εκπρόσωποι του σχολείου έθεσαν το ζήτημα μεταφοράς των μαθητών και σίτισής τους. Ο κ. Αλευράς σημείωσε πως όντως υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία για τους μαθητές του Μουσικού σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των μουσικών τους οργάνων. Επανέλαβε, όμως, ότι η αρμοδιότητα έχει μεταβιβαστεί στους Δήμους και έχει δοθεί παράταση της σύμβασης μεταφοράς από τους τελευταίους αναδόχους έως τέλος του χρόνου.
«Υποσχέθηκα ότι μόλις ο Δήμος καθορίσει τα δρομολόγια και τα χιλιόμετρα μεταφοράς, εμείς ως Περιφέρεια είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη σχετική σύμβαση με ιδιοκτήτες ταξί», διευκρίνισε ακόμη.
Σε ό,τι αφορά τη σίτιση των μαθητών, ανέφερε ότι είναι θέμα του Δήμου.
Τέλος, γενικά για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, ο κ. Αλευράς τόνισε ότι ο καθορισμός των δρομολογίων είναι θέμα των Δήμων και σχολίασε πως, όποιος προτείνει τη λύση του εισαγγελέα, δείχνει πολιτική αδυναμία να λύσει το πρόβλημα.

Της Βίκυς Βετουλάκη

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...