ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ» στην κατεδάφιση του υπέρ- αιωνόβιου κτηρίου της Ηλεκτρικής Εταιρίας

Sharing is caring!

22/02/2012

Να κατεδαφιστεί το υπεραιωνόβιο κτήριο της Ηλεκτρικής Εταιρίας ζητάει η Δημοτική Κοινότητα

Να κατεδαφιστεί το υπεραιωνόβιο κτήριο της Ηλεκτρικής Εταιρίας ζητάει η Δημοτική Κοινότητα

Να κατεδαφιστεί το κτήριο της παλιάς ηλεκτρικής εταιρίας, εισηγείται στα αρμόδια όργανα του Δήμου το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, ωστόσο αντιδρούν παρατάξεις της αντιπολίτευσης και η Νομαρχιακή Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου, που τονίζουν ότι το συγκεκριμένο κτήριο αποτελεί σημαντικό στοιχείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, που πρέπει να αποκατασταθεί και να δοθεί στις επόμενες γενιές. Την εισήγηση στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας έκανε η πρόεδρός της, Βενετία Λιακουνάκου.

Όπως τόνισε, το κτήριο είναι επικίνδυνο, δεν είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο, ενώ οι περιοίκοι ζητούν να κατεδαφιστεί και να καθαριστεί ο χώρος γιατί αποτελεί εστία μόλυνσης.
Ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης, εξέφρασε από την πλευρά του την αντίθεσή του. Όπως δήλωσε, «η κατεδάφιση του κτηρίου διοίκησης της παλιάς ηλεκτρικής εταιρίας ουσιαστικά αλλοιώνει τη φυσιογνωμία και την πρόσφατη ιστορία της πόλης. Θα σβήσει ένα τμήμα του ιστορικού άξονα λιμάνι-μύλοι-σιδηροδρομικός σταθμός Πάρκου-εγκαταστάσεις παλιάς ηλεκτρικής εταιρίας-κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός Καλαμάτας».
Ο Σταμάτης Μπεχράκης πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο κτήριο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σύγχρονο κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου με τις μαρμάρινες και τις γυάλινες επιφάνειες. Αυτή η αντίθεση των δύο κτηρίων, σημείωσε, αποτελεί εικόνα δύο διαφορετικών εποχών που δεν πρέπει να χαθεί.
Επιπλέον, συνέδεσε το θέμα με τον πεζόδρομο που σχεδιάζει η δημοτική αρχή στη Φαρών για τη σύνδεση του λιμανιού με το κέντρο, διερωτώμενος «τι θέλει να δείχνει τελικά η δημοτική αρχή σε όσους κινούνται σε αυτόν τον πεζόδρομο, μήπως το υπόγειο πάρκινγκ που θα φτιάξει;».
Τέλος, ο Σταμάτης Μπεχράκης τόνισε ότι είναι χρέος της σημερινής γενιάς να σώσει αυτό το κτήριο, να αναπλάσει την ευρύτερη περιοχή και έτσι να προστατέψει την ιστορική μνήμη και να την παραδώσει στις επόμενες γενιές.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση