ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Sharing is caring!

3624997715_1dd3d4578a_xlargeΚυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών του Δήμου Καλαμάτας είναι αντίθετο με τις πρόσφατες αυξήσεις των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα. Οι αυξήσεις αυτές κατά 133% είναι τουλάχιστον προκλητικές στη σημερινή συγκυρία της μείωσης των μισθών και της αυξημένης ανεργίας. Ταυτόχρονα θα οδηγήσουν στη συνέχιση της απομόνωσης και της υπανάπτυξης της περιοχής μας μέσω του υψηλού κόστους μετακίνησης.

Καλούμε την κοινοπραξία «Μορέας» να επανεξετάσει την απόφασή της. Επίσης τους ενδιαφερόμενους πολιτειακούς φορείς, την κυβέρνηση, την περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας να παρέμβουν για την αντιμετώπιση του θέματος με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Οι πολίτες της Πελοποννήσου οφείλουμε έμπρακτα να δείξουμε την αντίθεσή μας στη συγκοινωνιακή απομόνωση. Για το λόγο αυτό:

–          συμμετέχουμε στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων της Νεστάνης που οργανώνεται από φορείς της περιοχής την Κυριακή 28 Νοεμβρίου και ώρα 4.00 μ.μ.

–          ζητάμε από τη δημοτική αρχή να φέρει άμεσα το θέμα για συζήτηση στο δημ. Συμβούλιο επιδιώκοντας την έκδοση ομόφωνης απόφασης και την πραγματοποίηση παράστασης στον «Μορέα» και στο υπουργείο υποδομών.

–          Καλούμε τους συλλογικούς φορείς της Μεσσηνίας (Επιμελητήριο, Εμπορικό σύλλογο, εργατικό κέντρο, σύλλογο ξενοδόχων κ.λ.π.) σε κοινή πρωτοβουλία και δράση. 

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...