• Χωρίς κατηγορία

Εμμανουήλ-Λεονάρδος Ιωάν. Μάκαρης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας

Sharing is caring!

με το συνδυασμό “Δυνατή Πελοπόννησος” του Δημ. Δράκου

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010


Γεννήθηκε το 1968 στην Παλλήνη Aττικής στην οποία διετέλεσε αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής. Είναι γιατρός με ειδικότητα καρδιολόγου και επιμελητής στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Στην Μεσσηνία ζει και εργάζεται εστιάζοντας πάντα στο κοινωνικό σύνολο, καθώς πρωταρχικός στόχος του είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο, η βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας πάντα σε συνδυασμό με την μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν και οι σπουδές του, αλλά και η επαγγελματική, πολιτική και κοινωνική του δραστηριότητα:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Πτυχιούχος Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πτυχιούχος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για έρευνα στη φυσιολογία του ανθρώπου στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής.
Υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου για συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα στο νοσοκομείο Χαίρφιλντ (Harefield) Λονδίνου με θέμα την πνευμονική μικροκυκλοφορία του αίματος.
Συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα του Μουσείου Γουλανδρή με θέμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου.
Εξειδικεύτηκε στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική μετέχοντας σε πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.
Εργάστηκε ως ερευνητής στο τμήμα μυοκαρδιοπαθειών και κληρονομικών νοσημάτων καρδιάς των νέων της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εξειδικεύθηκε στο νοσοκομείο Heart του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL) στο τμήμα μυοκαρδιοπαθειών και κληρονομικών καρδιακών παθήσεων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Συμμετοχή ως εθελοντής ιατρός καρδιολόγος στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού
Συμμετοχή ως εκπαιδευτής στο πρόγραμμα αγωγής υγείας του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης και διετέλεσε αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και δημοτικών ιατρείων.
Συνετέλεσε στη δημιουργία των δημοτικών ιατρείων του Δήμου Καλαμάτας.
Πλειοψήφισε στις εκλογές των ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ του Νομού Μεσσηνίας και εκτελεί χρέη αντιπροέδρου του αντίστοιχου σωματείου.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Είναι γιατρός με ειδικότητα καρδιολόγου και εργάζεται ως επιμελητής στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας συμμετέχοντας σε όλες τις λειτουργίες της κλινικής (εφημερίες, τακτικά και έκτακτα εξωτερικά ιατρεία, εργαστήριο υπερήχων καρδιάς, εργαστήριο δοκιμασίας κόπωσης).
Πρόσφερε τις υπηρεσίες του στη πρωτοβάθμια περίθαλψη στο νομό Μεσσηνίας (Π.Ι. Λογγάς και Π.Ι. Μαυροματίου των Κέντρων Υγείας Μεσσήνης και Μελιγαλά αντίστοιχα).
Ειδικεύτηκε σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας (Σισμανόγλειο, 251ΓΝΑ και Ιπποκράτειο).
Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδικεύθηκε στο νοσοκομείο Heart του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL) στο τμήμα μυοκαρδιοπαθειών και κληρονομικών καρδιακών παθήσεων.
Εργάστηκε στο πρόγραμμα Ιατρική στο χώρο της εργασίας και στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής του ερευνητικού κέντρου Φυσικών ερευνών Δημόκριτος.
Είναι συνεργάτης του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών.

s

n

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...