Μπεχρακης: ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Καλαμάτας.

Αυτοδιοικητικός Παράπλους Καλαμάτα

Sharing is caring!

Σχηματίζεται σιγά σιγά η εικόνα της νέας δημοτικής αρχής. Μαθαίνουμε ότι προωθεί τον Κουκούτση, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για πρόεδρο στο Σύνδεσμο Ύδρευσης. Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν προβληματισμοί στο προηγούμενο Δ. Σ. βλέπε https://docs.google.com/document/d/1iczjiEehqEQe-frm0SSjmZf7rhrmU24_XoNxpFmaafE/edit?usp=sharing ότι μετά την εφαρμογή του ν. 3852/2010 («Πρόγραμμα Καλλικράτης») και τη διοικητική ενοποίηση των προ-καποδιστριακών κοινοτήτων , η διοικητική διαχείριση , μεταξύ των δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης του νερού, που διαχειρίζεται ο Σύνδεσμος είναι απλούστερη, με προγραμματική συμφωνία μεταξύ τους και οικονομικότερη, Θα μπορούσε να γίνει τουλάχιστον άμισθη η θέση προέδρου .

Η συνεργασία με τον πρώην βουλευτή της φασιστικής οργάνωσης, θα γίνει με προσφορά έμμισθης θέσης. Βαριά πολιτική πράξη, η οποία προφανώς δεν φτάνει όλο το νερό του Συνδέσμου για το μελλοντικό ξέπλυμα της. Με τα μηνύματα που θα εκπέμπει αυτή η συνεργασία το κέντρο βάρους μετατοπίζεται σε ακόμα πιο συντηρητική μεριά , με ιδεοληψίες που θα εμποδίζουν το παραγωγικό έργο, που πρέπει να καταβληθεί άμεσα από τη νέα δημοτική αρχή.

Όσο για την εξέλιξη της συνεργασίας με την κ. Οικονομάκου, από τη μια μεριά , έχει υπόβαθρο τις αρνητικές αλλαγές του νόμου 4623 /19 (νόμος για την αλλοίωση της απλής αναλογικής , καταδικάστηκε ήδη από την πρώτη συνεδρίαση, από όλες σχεδόν τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου), από την άλλη ενισχύθηκαν με τη στρεβλή αντίληψη για τις αυτοδιοικητικές συνεργασίες, που είχαν οι πρώτες κινήσεις της παράταξης του δημάρχου.

Σε πρόσφατη παρέμβασή μας τονίζαμε ότι, η μη δημοσίευση των προγραμματικών δεσμεύσεων και των συνεργασιών στο Δημοτικό Συμβούλιο, εμπόδιζε ακόμα και διαδικαστικά τη λειτουργία του. Αυτή ήταν και η ανάγκη που ώθησε την παρέμβαση της κ. Αλειφέρη επί “προσωπικού” στις διαδικασίες, με μια άκομψη προσπάθεια ώστε να μετακυλιστούν οι ευθύνες για όλα αυτά …στις άλλες μειοψηφίες!

Αν αναλογιστούμε ότι η δημοτική παράταξη του δημάρχου θα δρα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως ο Γιάννης Μπάκα σας στις 19/9/19 , που στην κυριολεξία ανατίναξε το ομαλό κλίμα στον αέρα, όλα αυτά τα πράγματα θα δυσκολεύουν το νέο δήμαρχο . Χωρίς να προσθέσουμε τον κ. Αθανασόπουλο, που ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί με τις γνωστές ακραίες απόψεις του , ο κ. Βασιλόπουλος θα χάνει έδαφος, παρά τις επιθυμίες του , τις καλές προθέσεις και τα θέλω του. Σύντομα θα οδηγείται με τον “αυτόματο πιλότο” στη γνωστή διαχείριση αναπαραγωγή της δημοτικής εξουσίας . Η απουσία έμπειρων προσώπων στο περιβάλλον του , όπως αυτό του πρώην Γραμματέα του του Δήμου, του Βασίλη Χατζή, θα αδυνατεί καθημερινά να παράγει δημιουργικό έργο, τραβώντας τη θετική ενέργεια του δημοτικού συμβουλίου προς τα πίσω, ενώ επιπλέον δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι είναι δέσμιος της προηγούμενης πολιτικής Νίκα .

Κατά τη γνώμη μου, αν δεν δει τη μεγάλη εικόνα και δεν αλλάξει πορεία, θα καταφεύγει ολοένα στην εκπλήρωση υποχρεώσεων και δεσμεύσεων σε ομάδες και μηχανισμούς μέσα στην παράταξη του, που θέλουν να δρουν ως προϊστάμενοι στους συνεργαζόμενους με την παράταξη του δημάρχου, ώστε να επιβεβαιώνουν την ανωτερότητα τους . Αυτό που αναφέρει η κ. Οικονομάκου στη συνέντευξή της , οτι ο κ. Κλάδης ως αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν ειδοποιήθηκε στο Πλατύ για το μοίρασμα γραφικής ύλης σε Ρομά ,ή ότι η ίδια δεν ειδοποιήθηκε σε συσκέψεις των επικεφαλής, είναι εικόνες που δείχνουν τι γίνεται πίσω από τις κουρτίνες και τις πιέσεις που δέχεται από το περιβάλλον του ο νέος Δήμαρχος . Η ακολουθούμενη πολιτική γραμμή σκιαγραφείται σιγά, σιγά :Τρίπλες στις συνεργασίες, Ορκωμοσία, Στρατόπεδο, ΣΔΙΤ σκουπιδιών, ψηφοθηρία δείχνουν ότι τελικά ακολουθεί την πεπατημένη οδό .