Το φεστιβαλ της Χρυσης Αυγής προσβάλλει τη διαχρονική εναντίωση των Ελλήνων στο φασισμό, στο ναζισμό και στην κατάργηση της δημοκρατίας στο τόπο μας

Ενημέρωση Ειδήσεις Πληροφόρηση

Sharing is caring!

«Η διεξαγωγή ενός τέτοιου φεστιβάλ προφανώς προσβάλλει τη διαχρονική εναντίωση των Ελλήνων στο φασισμό, στο ναζισμό και στην κατάργηση της δημοκρατίας στο τόπο μας.
Κρίνουμε ως ανησυχητική αυτή την κατάσταση για την ομαλή λειτουργία της πόλης μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, με τη μεγάλη τουριστική κίνηση.
Με τη συγκέντρωση και παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που θα βρίσκονται στην περιοχή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής του φεστιβάλ, εκτιμούμε ότι θα δημιουργηθεί σειρά προβλημάτων. Αποτέλεσμα των προηγούμενων θα είναι η μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε πανελλαδικό σημείο έντασης λόγω των αντιλήψεων για τη βία που έχει αυτό το φεστιβάλ.
Ειδικότερα, πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο φεστιβάλ διεξάγεται σε μια περιοχή φορτισμένη με τοπική ιστορική μνήμη, με μαρτυρικές θυσίες από την τοπική κοινωνία κατά της μεταξικής δικτατορίας, της γερμανικής κατοχής και του ναζισμού.
Θεωρούμε ότι η διεξαγωγή αυτού του φεστιβάλ προβάλλει την κατάργηση της δημοκρατίας με την εξύμνηση της δικτατορίας του Μεταξά και προσβάλλει το σύνολο των πολιτών του Δήμου.
Στην περιοχή του λιμανιού υπάρχουν δύο σημαντικά μνημεία μνήμης τοπικών ιστορικών γεγονότων. Το ένα, στο πάρκο του ΟΣΕ, που αποδίδει φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στους πεσόντες, Έλληνες, Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς, Γιουγκοσλάβους και Κύπριους, οι οποίοι αντιμετώπισαν τις επελαύνουσες δυνάμεις του Άξονα, με επίκεντρο των συγκρούσεων το λιμάνι της πόλης. Το δεύτερο μνημείο είναι αυτό των δολοφονημένων λιμενεργατών της Καλαμάτας.
Επισημαίνουμε το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων για την εργατική πρωτομαγιά, όλων των διοργανωτών, καταλήγουν σε ένα από αυτά τα δύο μνημεία».